West-Vlaamse tiener raast spectaculair Franse berg af

Koksijde - Hij is amper dertien, maar toch slaat René Joye uit Wulpen (Koksijde) het internet al met verstomming met een filmpje waarin hij met zijn longboard een berg in de Franse Alpen afraast. De West-Vlaamse tiener haalt daarbij snelheden van meer dan 70 kilometer per uur.

René Joye, een scholier van het college van Veurne, verbleef afgelopen zomer op het WoodWings-longboardkamp in Aillon-le-Vieux in de Franse Alpen. De video, die na twee weken hard trainen werd opgenomen, is nu pas op Facebook verschenen. We zien de jongeman zich met de nodige beheersing en wendbaarheid van bocht naar bocht manoeuvreren, waar hij met behulp van aangeleerde technieken en aangepaste handschoenen zijn evenwicht en snelheid onder controle weet te houden.

Het WoodWings-kamp, met Belgische organisatoren, was vorig jaar al goed voor een wereldwijde primeur. Dankzij de volledig afgezette en beveiligde wegen krijgen de jongeren er de mogelijkheid om zich sportief uit te leven in een veilige en unieke omgeving. Naast het ‘downhill’ longboarden komen er ook andere disciplines van de extreme sport aan bod.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees