Organisatie: “Gelukkig is motorcross in Moerbeke wel nog welkom”

Organisatie: “Gelukkig is motorcross in Moerbeke wel nog welkom”

Het team van MC Scheldeland organiseert zondag het BK motorcross. Foto: ies

Moerbeke-Waas -

Zondag wordt op de terreinen aan de Achterdreef de eerste proef van het Belgisch kampioenschap motorcross gereden. De organisatoren hebben het echter steeds moeilijker om de organisatie rond te krijgen. België is al lang geen motorcrossland meer.

“Nochtans heeft ons land tal van grote kampioenen voortgebracht”, zegt Octaaf Goeman, de drijvende kracht achter MC Scheldeland die deze wedstrijd organiseert. “Joël Robert, Roger De Coster, Harry Everts, Sylvain en Eric Geboers, Stefan Everts en Joël Smets: allemaal wereldtoppers waarvoor duizenden mensen elk weekend naar de wedstrijden trokken. Maar die tijd is helaas voorbij. Het wordt steeds moeilijker om wedstrijden te organiseren. Het aantal vergunningen dat je nodig hebt, is niet meer bij te houden. Gelukkig wil het gemeentebestuur van Moerbeke wel nog mee.”

Goeman en zijn medewerkers hebben voor hun organisatie een terrein van minstens vijf hectaren nodig. Dat vonden ze in Moerbeke met de hulp van André De Keyser, die zijn landbouwgronden al enkele jaren ter beschikking stelt. “Met zowel de eigenaar als met de gemeente maken we een duidelijke afspraak dat het terrein er achteraf minstens zo proper bij ligt als vooraf. Dat is een eerste vereiste om als organisator nog welkom te zijn. Ook zorgen we ervoor dat elke deelnemer een milieumat gebruikt onder zijn motor wanneer hij die in het rennerspark parkeert. Als er dan wat olie zou lekken, dan wordt die opgeslorpt door die mat. Tenslotte is elke motor ook begrensd inzake geluid om op dat vlak evenmin voor overlast te zorgen.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio