Zware tegenvaller voor AA Gent-sterkhouder Dejaegere

Zware tegenvaller voor AA Gent-sterkhouder Dejaegere

Foto: Belga

Zoals gevreesd zit het seizoen van AA Gent-sterkhouder Brecht Dejaegere erop. Dejaegere verdraaide zijn knie donderdag tijdens de allereerste training van de oefenstage in Spanje. Na een scan vanmorgen vroeg bleek de voorste kruisband van de rechterknie gescheurd. Hij wordt dinsdag geopereerd. De prognose van zijn onbeschikbaarheid is zes maanden.

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

De aanvallende middenvelder, een van de sterkhouders van de Buffalo's, liep donderdag op stage in het Spaanse San Pedro del Pinatar een ernstige blessure op bij een afwerkingsoefening en keerde meteen naar België terug. Onderzoek wees uit dat zijn voorste kruisband gescheurd is, de onfortuinlijke Dejaegere gaat dinsdag al onder het mes.

AA Gent, de nummer twee uit de stand na de reguliere competitie in de Jupiler Pro League, opent Play-Off 1 op vrijdag 1 april met een thuiswedstrijd tegen Zulte Waregem.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.