Tweehonderd kilo strijk? "Geef ons een uurtje”

Tweehonderd kilo strijk? "Geef ons een uurtje”

Stefaan bij zijn strijkmachine, die zo’n anderhalve ton weegt. “Grote stukken strijken wordt nu een kinderspel.” Foto: nmi

Blankenberge -

Gedaan met je strijkijzer bovenhalen om een massa bedlinnen en hemden te strijken. Toch zeker als het van Stefaan Dekempe afhangt. De Blankenbergenaar heeft een grote strijkmachine waarmee hij er in amper een uur tijd 200 kilo strijk door jaagt. “Met de nieuwe machine strijk je tien kilo was in tien minuten.”

Stefaan Dekempe is geboren tussen de wasmachines, wasdrogers en andere keukentoestellen. Hij specialiseert zich in het bekende Duitse merk Miele. Sinds kort heeft hij ook zijn wasserette in die zaak ondergebracht. En bij die verhuizing kocht Dekempe een van de allergrootste strijkmachines aan.

“Op vraag van de klanten van het oude wassalon”, zegt hij. “Daar gebeurde het heel vaak dat moeder en dochter naar het salon kwamen om lakens, badhanddoeken en keukenhanddoeken te strijken. Ook mensen van een Bed & Breakfast kwamen langs voor het strijken van tafelkleden en servetten.”

Ook van hoteluitbaters kreeg hij de vraag naar een grotere strijkmachine. “Voor een grote hoeveelheid aan lakens, kussenslopen en handdoeken was het kleine toestel in mijn vroeger wassalon niet de ideale oplossing”, zegt de uitbater van het Miele-centrum.

“Door de uitbreiding is het wel mogelijk om aan de vraag te voldoen. Met de strijkrol, die zo'n anderhalve ton weegt, hebben wij nu een van de allergrootse strijkmachines in huis. Grote stukken strijken, wordt een kinderspel.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees