VOETBAL1STE PROVINCIALEHOEILAART - VK LIEDEKERKE - Nico Van Den Borre plant pensioen

“Ik blaas 43 kaarsjes uit”

“Ik blaas 43 kaarsjes uit”

Nico Van Den Borre: “Heel wat voetballers zouden mijn zoon kunnen zijn.” Foto: dsj

Liedekerke -

Nico Van Den Borre (42) is een fenomeen op de Heuvelkouter. De schooldirecteur depanneerde even als vriendendienst, maar werd al snel onmisbaar als ervaren regisseur op het Liedekerkse middenveld.

Coach Steven Bellemans toonde zich na de donderdagtraining vooral bezorgd over jou, want de ploeg heeft jouw ervaring blijkbaar nog steeds nodig?

Nico Van Den Borre: “Ik ondervond nog wat hinder aan de enkel en de achillespees na twee loodzware matchen tegen Bierbeek en Eppegem. Als veertiger recupereer je nu eenmaal iets minder snel en de voorbije twee matchen dienden we diep te gaan. Kilometers vreten was de boodschap. Ook op Hoeilaart verwacht ik een fysieke slag. Hoeilaart staat in onze buurt zodat we voor een sleutelmatch staan als we nog een eindrondeticket willen versieren. We moeten onze knalprestatie tegen leider Eppegem proberen te bevestigen, al wordt het dit keer een totaal andere wedstrijd.”

Het voetbalplezier houd je nog op de been tussen al die jonge veulens?

“Heel wat voetballers zouden mijn zoon kunnen zijn. Het was nooit mijn intentie om nog door te gaan op dit niveau. Ik had wat wedstrijden met de B-ploeg voor ogen omdat ik nu eenmaal nog graag shot. Door omstandigheden draaide het anders uit. In juli blaas ik 43 kaarsjes uit. Ik plan nu echt wel mijn voetbalpensioen. Ik werd een stuk trager, maar ik compenseer veel met mijn ervaring. Ik loop ook minder blessures op dan tijdens het begin van mijn carrière. Toen ging ik nog vaak onbezonnen te werk wat zich dan wreekte. Nu gebeurt alles meer doordacht. Ik zet geen bruuske sliding meer in om een onmogelijke bal te recupereren. Als rustbrenger breng ik de ploeg nog steeds iets bij. Ik waak ook over een goede sfeer in de groep.”

Op jouw leeftijd is het moordend op positie tien, maar je redt het nog steeds?

“Ik voel me nog steeds goed centraal in de driehoek op het middenveld. Met mijn maturiteit lukt het nog wel, te meer onze coach Steven Bellemans uitgaat van een sterke organisatie. Zolang het lukt, zie ik niet in waarom ik de aftocht zou blazen. Op het einde van dit seizoen leg ik het bijltje evenwel neer.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio