Eerste fairtrade winkelstraat van het land ligt in Mechelen

Eerste fairtrade winkelstraat van het land ligt in Mechelen

Foto: Gil Plaquet

Mechelen - De Onze-Lieve-Vrouwestraat in Mechelen mag zich de eerste fairtrade winkelstraat van ons land noemen. Dat komt omdat meer dan tien handelszaken er werken met producten van eerlijke handel. Zaterdag is de straat officieel ingehuldigd.

Mechelen heeft de ambitie om een '5 sterren Fair Trade Gemeente' te worden. Vier ambassadeurs dragen sinds februari de boodschap van eerlijke handel uit, goed voor een eerste ster. Een van hen is Tonny Van Bavel. Hij is ook een van de handelaars in de Onze-Lieve-Vrouwestraat die fair trade promoten.

In zijn winkel Supergoodsstore verkoopt hij zelfs enkel eerlijk gemaakte en ecologische spullen. "We zien dat Mechelen in de lift zit, dat de Onze-Lieve-Vrouwestraat in de lift zit, en vooral dat wat wij doen. Het klimaat verandert, ook omdat het aanbod aan eerlijke producten stijgt", vertelt de handelaar.

Van Bavel merkt dat ook de interesse bij collega's toeneemt. "We merken dat verschillende Mechelse winkels ook in de vijver vissen waaruit wij onze leveranciers kiezen. Dat wil onder andere zeggen dat het gewoon goede en plezante producten zijn", zegt hij nog. Met de fairtrade winkelstraat haalt Mechelen zijn tweede ster binnen.  

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio