Celebs

Michelle Obama brengt single uit

Michelle Obama brengt single uit

Foto: pn

De Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama heeft een single uitgebracht om jonge vrouwen te motiveren om te studeren en te steunen tijdens hun opleiding. De opbrengst van haar plaatje gaat naar Let Girls Learn, haar organisatie die de aandacht vestigt op onderwijs voor meisjes.

Het nummer kreeg de titel ‘This Is For My Girls ‘ mee, maar Michelle Obama is zelf niet te horen. Ze schakelde de professionele hulp in van zangeressen Missy Elliot, Kelly Rowland, Zendaya, Lea Michele en Kelly Clarkson. Het lied werd geschreven door Diana Warren, die al een Grammy-Award op haar kast heeft staan.

Momenteel zijn er wereldwijd 62 miljoen meisjes die niet kunnen genieten van het onderwijssysteem door armoede, geforceerde huwelijken en geweld. “Ik heb de wereld rondgereisd als first lady”, zei Michelle Obama vorige week over haar campagne tijdens het jaarlijkse SXSW-festival in Texas.

“Ik heb deze meisjes ontmoet en ze zijn zo slim en hardwerkend. Zo hongerig om een opleiding te krijgen. Ik heb meisjes ontmoet die dagelijks een lange, gevaarlijke reis maken om naar school te gaan. Meisjes die in kale klassen op stoelen zitten die bijna uit elkaar vallen. Ik zie mezelf in deze meisjes - in hun ambitie en hun vastberadenheid om boven hun nare omstandigheden te staan.”

Beluister hieronder een fragment van het nummer:

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees