Jobstudent (17) zwaargewond na ongeval met hakselaar

Zuienkerke -

Een 17-jarige jobstudent is maandagmiddag zwaargewond geraakt aan zijn hand en arm bij een arbeidsongeval met een hakselaar. Hij kwam vast te zitten en moest zichzelf lostrekken.

Benjamin Willems (17) doet een werkstage bij de technische dienst van Zuienkerke en kwam tijdens werkzaamheden in een tuin met zijn hand in een hakselaar vast te zitten. “Hij werd er met zijn handschoen in getrokken”, zegt Patrick Van den Fonteyne, hoofd van de Technische Dienst. “Hij kon zichzelf bevrijden door zich los te trekken. Maar daardoor raakte hij ernstig gewond.”

Brandweer

De hulpdiensten werden onmiddellijk verwittigd. Een dokter diende hem de eerste zorgen toe en gaf hem pijnstillers om hem te kalmeren. Ook de brandweer werd opgetrommeld omdat aanvankelijk gedacht werd dat de tiener nog met zijn hand in de machine vast zat. Het slachtoffer werd nadien naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgebracht, waar hij met spoed geopereerd werd aan zijn hand.

Het parket van Brugge stelde een deskundige aan en kwam ter plaatse. Ook de arbeidsinspectie werd ingeschakeld. Beiden zullen moeten nagaan wat er precies is fout gelopen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees