Vermiste Nederlander niet teruggevonden in Samber

De zoekacties naar een Nederlandse twintiger die zondagnamiddag verdween nadat zijn bootje op de Samber in Auvelais kapseisde, zijn maandag kort na 15 uur stopgezet. Zijn vriend, ook een Nederlandse twintiger, geraakte na het voorval wel uit het koude water.

“We hebben overal gezocht. Het is bijna 24 uur nadat de jongeman als vermist werd gemeld. Het is uitgesloten om hem levend terug te vinden”, aldus Marc Gilbert, brandweercommandant van de zone Val de Sambre.

Zondagnamiddag verlieten de twee jonge mannen de boot die aan de kade lag aangemeerd voor een tochtje op de Samber, maar hun gemotoriseerde polyesterbootje kapseisde kort nadien na motorpanne.

Een van de opvarenden kon dankzij een ladder uit het water klauteren en zag zijn vriend onder gaan. De zoekacties van de brandweer leverden geen resultaat op. Ook een politiehelikopter kon de twintiger niet lokaliseren. Maandagmorgen werden de acties hervat, met steun van de civiele bescherming van Crisnée en de federale politie.

Door de nabijheid van de sluis, was het werk voor de duikers gevaarlijk. De zichtbaarheid in de Samber was bovendien erg slecht. De watertemperatuur bedroeg 4 tot 5 graden.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees