VOETBAL 1sTE PROVINCIALEerc HOEILAART - VK LIEDEKERKE - Steve Desaegher is blij met drie goals en twee assists

“We kennen geen terugval met die brede kern”

“We kennen geen terugval met die brede kern”

Steve Desaegher: “We beschikken over een sterk blok.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter blijft de hoop levendig dat de eindronde alsnog wordt gehaald nadat op concurrent Hoeilaart met imponerende 2-6-cijfers werd gewonnen. Steve Desaegher had een voet in liefst vijf van de zes treffers.

Liedekerke boekte een schitterend resultaat, maar het wordt nog hard bikkelen?

Steve Desaegher: “Sedert de wedstrijd tegen Bierbeek spelen we steeds beter. We domineerden de wedstrijd en na twee snelle goals zaten we in een zetel. Na rust schakelde Hoeilaart over naar een driemandefensie. Als aanvaller is dat uiteraard een droomscenario.”

“Indien we wat koeler afwerken, fonkelen er bij het eindsignaal dubbele cijfers op de bordjes. We versierden een karrenvracht kansen en ik werd minstens drie keer onterecht afgevlagd. Ik ben best blij met drie goals en twee assists. Met drie goals erbij zit ik nu aan 19 stuks. In een aanvallend ingestelde ploeg is het uiteraard makkelijker om te scoren. Onze terugronde is dit jaar zo sterk als de heenronde. Daar profiteer ik mee van.”

Liedekerke kende even een terugval, maar staat opnieuw stevig op de rails?

“We raakten even op de sukkel omdat enkele spelers hun niveau niet haalden. We beschikken over een sterk blok, maar dan moeten de elf spelers 100 procent van hun rendement halen. Indien een viertal spelers slechts 70 tot 80 procent halen, zitten we met een probleem. Een terugval zoals vorig jaar bleef uit omdat de kern een stuk breder werd.”

“Onze kalender oogt haalbaar. Op RJ Waver na treffen we nog louter tegenstrevers uit de rechterkolom. Daar schuilt wel het gevaar, want Liedekerke heeft het vaak moeilijk om het spel te maken. Indien we mogen achteruit leunen, komen we vaak sterker uit de hoek via een snelle omschakeling zoals we tegen leider Eppegem vorige week bewezen.”

Vorig jaar diende Liedekerke te knokken voor het behoud, maar nu kijken jullie resoluut naar boven?

“Het wordt drummen voor een plaats in de eindronde, maar zelfs de derde plaats kunnen we nog pakken. Het is leuk dat er nog steeds iets op het spel staat, zodat we aan geen grijs slot bezig zijn zoals sommige andere ploegen.”

“Naar volgend seizoen toe borduren we verder op de bestaande kern. Met Glenn De Coen verliezen we een sterkhouder, maar ik geloof in het talent van Robin Van De Gucht die eens fit potten kan breken.”

“Ook het vertrek van Kenneth Mumba vind ik jammer, want hij doet het de jongste weken prima.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio