Hele wereld kleurt zwart-geel-rood

Op Twitter en Instagram verschijnen heel wat steunbetuigingen met de slachtoffers van de explosies in Brussel dinsdag. Sleutelwoord is de hashtag #PrayForBelgium in navolging van de hashtag #PrayForParis na de aanslagen van 13 november 2015 in de Franse hoofdstad. Ook #Prayforbrussels wordt gebruikt. Op Facebook vervangen gebruikers hun profielfoto door de Belgische vlag. De Eiffeltoren in Parijs zal dinsdagavond verlicht worden in de kleuren van de Belgische vlag. Parijs doet dat "uit solidariteit met de Brusselaars", zegt de Parijse burgemeester Anne Hidalgo via Twitter.

Behalve de Eiffeltoren in Parijs wordt dinsdagavond ook de Domtoren in Utrecht in de Belgische driekleur verlicht naar aanleiding van de aanslagen in Brussel. Ondertussen worden de Belgische en Europese vlag al geprojecteerd op de Burj Khalifa in Dubai, het hoogste gebouw ter wereld. Als reactie op de aanslagen hangen op verscheidene plaatsen in Nederland, waaronder het stadhuis in Den Haag en de luchthaven Schiphol, de vlaggen dinsdag halfstok.

Eerder had ook al de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière (CDU), aangekondigd om alle officiële vlaggen woensdag in Duitsland halfstok te hangen. Dat gebeurt als gebaar van deelneming en solidariteit met het Belgische volk, luidde het. Ook meerdere steden in Frankrijk hebben dinsdag de Belgische vlag halfstok gehesen aan het gemeentehuis, zoals Arras, Versailles, Bordeaux, Charleville-Mézières, Toulouse en Montpellier. In Lyon heeft het stadsbestuur gevraagd het justitiepaleis ook zo te verlichten. Ook het Paleis op de Dam in Amsterdam wordt verlicht met de tricolore van de Belgische vlag.

Ook de antenne van het One World Trade Center in New York zal dinsdagavond in de kleuren van de Belgische vlag verlicht worden. Dat heeft de gouverneur van New York, Andrew Cuomo, gemeld. Daarnaast zal onder andere ook nog de Brandenburger Tor in Berlijn in de Belgische kleuren worden gehuld. "Vanavond zal het One World Trade Center in het zwart, geel en rood verlicht worden, om onze solidariteit met het Belgische volk uit te drukken", zei Cuomo, die van "laffe daden" door "diabolische personen" spreekt.

 

?? #prayforbrussels #prayforbelgium #bruxelles #peace

A photo posted by Benedicte Jacquet (@benedictejacquet) on

 

#prayforbelgium #sadnews ??

A photo posted by @assylemheart on

 

A photo posted by @anny.cooper on


 

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S