Gecontroleerde ontploffing aan kazerne en VUB in Etterbeek door concrete dreiging

Gecontroleerde ontploffing aan kazerne en VUB in Etterbeek door concrete dreiging

Foto: rdb

Etterbeek -

Door concrete dreiging ter hoogte van de VUB campus Etterbeek en de rijkswachtkazerne daar tegenover is de hele buurt er afgezet. Studenten en omwonenden wordt gevraagd binnen te blijven. Ontmijningsdienst Dovo kwam ter plaatse om een verdacht pakket gecontroleerd tot ontploffing te brengen.

Er is noodopvang voorzien en de VUB volgt de situatie op de voet. “We werden door de veiligheidsdiensten gevraagd om alle studenten op te roepen binnen te blijven”, meldt de VUB. Hoe concreet de situatie is, is momenteel niet erg duidelijk.

“Het leger heeft gevraagd de studenten zoveel mogelijk op de eigen campus te houden en het personeel en de studenten zoveel mogelijk binnen te houden.”

De VUB voorziet in professionele opvang en psychosociale begeleiding in U-Residence. In Jette is er opvang in het studentenrestaurant.

De kazerne die zich tegenover de VUB bevindt in Etterbeek, wordt op dit moment ook ontruimd. Ontmijningsdienst Dovo heeft er een verdacht pakket gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Hogescholen en universiteiten schrappen lessen

Intussen hebben verschillende hogescholen en universiteiten in Brussel beslist alle lessen en activiteiten dinsdag te schrappen. Dat is zo voor de Erasmushogeschool en de Franstalige katholieke universiteit UCL. De VUB vraagt mensen die nog thuis zijn niet naar de campus te komen. Dat is ook zo voor de Ihecs, die haar hoofdgebouw in de Stoofstraat sloot. Bij de ULB was er op het einde van de voormiddag nog een crisisvergadering aan de gang.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S