VTM schrapt 'Familie' en 'Mijn Pop-uprestaurant', geen 'Thuis' op Eén

VTM schrapt 'Familie' en 'Mijn Pop-uprestaurant', geen 'Thuis' op Eén

Foto: VTM

Verschillende radio- en televisiezenders passen vandaag hun programmatie aan naar aanleiding van de terreuraanslagen in Brussel en Zaventem.

De commerciële zender VTM schrapt vandaag alle gewone programma’s. “VTM Nieuws loopt heel de dag door”, meldt moederbedrijf Medialaan. “Uit respect voor de slachtoffers wordt de programmatie aangepast, zowel op tv, radio als online. Ook reclame is heel de dag geschrapt.”

VTM NIEUWS gaat heel de avond door met reportages, live berichtgeving en commentaar. Stef Wauters en Elke Pattyn ontvangen vanaf 20.30 uur in de nieuwsstudio verschillende gasten en specialisten voor reacties. Tussen 22 en 23 uur volgt een extra laatavondnieuws.

Daarom is er vanavond uitzonderlijk geen 'Familie'. Ook 'Mijn Pop-uprestaurant' en de wekelijkse 'Moerkerke en de Mannen' worden geschrapt. Die programma’s verhuizen naar een latere datum. In de vooravond tussen 18 en 19 uur verdwijnen ook 'De Keuken van Sofie' en 'De Buurtpolitie'.

Op 2BE vervallen de actieprent Contraband en de horrorthriller Insidious. Zij worden vervangen door twee andere films.    

Bij radiozenders Qmusic en Joe FM wordt de muziek aangepast en verschuift de focus naar informatie. Qmusic schrapt de programma’s ‘The BSMT’ met Sean Dhondt en Marcia Bwarody en ‘Vrije Radio’ met Jolien Roets. Ook alle reclame en wedstrijden op de radiozenders worden geschrapt.

Bij de openbare omroep VRT staan Eén en Canvas vandaag helemaal in teken van de aanslagen. "Tot de avond delen ze de verslaggeving daarover. Na het Journaal van 19 uur volgt een nieuwsspecial 'Aanslagen Brussel', gepresenteerd door Martine Tanghe en Lieven Van Gils. Op Canvas wordt het Journaal van 19 uur uitgezonden met Vlaamse gebarentaal.

Schema (tijdstippen onder voorbehoud)

19u00 Journaal

20u00 nieuwsspecial Aanslagen Brussel

21u45 Quiz me quick op Eén

           The girl with the pearl earring (2003, Peter Webber) op Canvas

22u35 laat Journaal op Eén

23u00 Downton Abbey op Eén

De radiozenders van VRT pasten na het plaatsvinden van de aanslagen hun programmering meteen aan om de luisteraars te informeren en een aangepast muziekaanbod te bieden, de reclameboodschappen worden geschrapt. Radio 1 blijft tot in de nacht het voortouw nemen als nieuwszender, terwijl Radio 2 op zoek gaat naar getuigenissen uit de regio’s.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S