Kim De Baat: “Mijn voorjaar is om zeep”

Kim De Baat: “Mijn voorjaar is om zeep”

Kim De Baat (links) werd tweede achter Amy Pieters Foto: VDB

In de schaduw van de mannen rijden ook de vrouwen woensdag Dwars door Vlaanderen. Als de koers veiligheidshalve kan doorgaan, natuurlijk. Deze wedstrijd wordt niet langer op een plaatselijk circuit in Waregem afgewerkt.

Daar waar de rensters de voorbije jaren steevast plaatselijke rondjes reden in Waregem, zal de wedstrijd dit jaar starten in Tielt en nadien een grote ronde aandoen, om te eindigen met een plaatselijke omloop.

Onder meer Nokereberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Tiegemberg, Holstraat en opnieuw Nokereberg worden aangedaan. Deze uitbreiding van het parcours kadert ook in de plannen voor 2017, wanneer Dwars door Vlaanderen voor vrouwen een eerste keer op de UCI-kalender zal prijken. Met Tielt als startplaats werd een contract van één jaar ondertekend ,met een optie voor een verlenging van meerdere jaren.

Twee jaar geleden tweede, nu niet fit

Kim De Baat uit Oudenaarde werd twee jaar geleden tweede in Waregem maar moet de wedstrijd nu aan zich laten voorbijgaan. “Ik moet een hele reeks wedstrijden schrappen want ik denk dat ik pas ten vroegste half april terug in competitie zal kunnen uitkomen”, klinkt het weinig bemoedigend.

“Begin december ben ik geopereerd aan een blinde darmontsteking. Achteraf gezien heb ik de trainingen te snel hervat, dit ondanks het feit dat de dokter me groen licht gaf”, vertelt de renster van Lensworld-Zannata-Etixx. “Ik was niet voldoende hersteld en was vatbaarder voor andere kwaaltjes. Zo werd ik de week voor de Omloop Het Nieuwsblad ziek. Er werd niet meteen iets gevonden. Ik voelde me zwak en moe. Er zit nu niets anders op dan het wat rustiger aan te doen en mijn doelstellingen bij te stellen. Ik hoop binnenkort de trainingen rustig te kunnen hervatten. Maar de mooie koersen zoals Waregem, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen zal ik aan mij moeten laten voorbijgaan. Dat is heel zuur. Mijn voorjaar is om zeep”, vertelt de renster uit Oudenaarde. “Maar ik trek me op aan het gegeven dat het seizoen nog lang is.”

Voor Dwars Door Vlaanderen werd voorspeld dat ze een rol van betekenis zou spelen, maar de omstandigheden hebben er dus anders over beslist.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.