Bouhanni gunt Meersman en Gilbert geen ritzege in Catalonië

Nacer Bouhanni heeft na de eerste nu ook de tweede etappe van de Ronde van Catalonië op zijn naam geschreven. Bouhanni was na een saaie etappe die gekleurd werd door een ontsnapping van Thomas De Gendt en Boris Dron de snelste in een massaspurt. Op een lastige aankomst was Bouhanni ruim sneller dan twee andere landgenoten: Gianni Meersman en Philippe Gilbert.

Wielrennen op Sportwereld.be

De tweede etappe in de Volta Ciclista a Catalunya bracht de renners over 178 km van Mataro naar Olot. De Fransman Nacer Bouhanni (Cofidis), de ritwinnaar van maandag, startte met de leiderstrui om zijn schouders. Vlak voor de start werd eerst nog een indrukwekkende minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Philippe Gilbert, Ben Hermans en de Etixx-QuickStep-ploeg reden met een zwarte rouwband om de arm.

Misschien werkte het wel inspirerend want twee van de vier vluchters die er al snel op uit trokken waren Belgen. Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) en opnieuw Boris Dron (Wanty-Gobert) trokken op avontuur met de Pool Kamil Gradek (Verva) en de Fransman Maxime Bouet (Etixx-QuickStep).

De vier werkten goed samen en zo kon Dron voor de tweede dag op rij onderweg punten sprokkelen voor het punten- en het bergklassement. Iets na halfweg koers lag met de Alt de Els Angels (1e cat) een stevige helling, maar echt gekoerst werd er daar niet. In het peloton was het vooral Cofidis van leider Bouhanni dat het werk in de achtervolging mocht opknappen, zij kregen enkel wat steun van Movistar en Tinkoff. Op 25 kilometer van de meet liet Thomas De Gendt de andere koplopers achter. In zijn gekende stijl beukte De Gendt loeihard tegen zichzelf, de wind en het peloton de pedalen rond. Een dappere poging van de meest aanvallende aller Belgen, maar ook zijn avontuur zat er op 15 kilometer voor het einde op.

De laatste kilometers waren flink lastig, maar toch werd er in aankomstplaats Olot met een quasi volledig peloton gesprint om de zege. Nacer Bouhanni kon aanklampen en sprintte net zoals gisteren iedereen met overmacht uit het wiel. Met Gianni Meersman (tweede) en Philippe Gilbert (derde) stonden er twee Belgen mee op het podium. 

Voor leider Bouhanni is het de tweede ritzege op een rij, zijn vierde van het seizoen. Bouhanni vergroot zijn voorsprong in het klassement tot 14 seconden op eerste achtervolger Ben Swift. Dankzij de bonificatieseconden onderweg staat Thomas De Gendt nu op de derde plaats, ook met 14 seconden achterstand op Bouhanni. Philippe Gilbert is vijfde op 16 seconden. Woensdag overbruggen de renners 172,1 kilometer van Girona naar La Molina. Er staan vier beklimmingen van eerste categorie op het programma. Na de Alt de Coubet en de Alt de Toses volgt La Molina, die twee keer beklommen wordt. .

Uitslag
1. Nacer Bouhanni (Fra/COF)
2. Gianni Meersman (Bel/EQS) op 0:00
3. Philippe Gilbert (Bel/BMC) 0:00

4. Alexey Tsatevich (Rus/KAT) 0:00
5. Carlos Barbero (Spa/CJR) 0:00
6. Kiel Reijnen (VSt/TFS) 0:00
7. Enrico Gasparotto (Ita/WGG) 0:00
8. Jonas Van Genechten (Bel/IAM) 0:00
9. Pawel Franczak (Pol/VAT) 0:00
10. Kévin Reza (Fra/FDJ) 0:00 .

Klassement
1. Nacer Bouhanni (Fra/COF)
2. Ben Swift (GBr/SKY) op 0:14
3. Thomas De Gendt (Bel/LTS) 0:14
4. Daryl Impey (ZAf/OGE) 0:16
5. Philippe Gilbert (Bel/BMC) 0:16
6. Maxime Bouet (Fra/EQS) 0:16
7. Louis Vervaeke (Bel/LTS) 0:17
8. Javier Moreno (Spa/MOV) 0:18
9. Rubén Fernandez (Spa/MOV) 0:19
10. Alexey Tsatevich (Rus/KAT) 0:20
 

 

 

Corrigeer