IN BEELD. Deze foto's vatten het drama in Brussel samen.

Vrouw uit het iconische beeld van de aanslagen maakt zich bekend

Eén vrouw uitgeteld en wezenloos op een bankje. Een andere vrouw bebloed, maar tegelijk druk bellend om te laten weten dat ze nog leeft. Leed, chaos, ongeloof: deze foto groeit stilaan uit tot de iconische beelden van Brussel, 22/3. Intussen heeft de vrouw uit de foto zich bekend gemaakt. Het gaat om een jonge moeder die als stewardess werkt voor Jet Airways.

Nidhi Chaphekar heet ze, de vrouw die bloedend en vol stof op een bankje in Zaventem zat te wachten op hulp. Haar schoenen uitgevlogen, haar kleren gescheurd door de impact van de bommen. Een foto van haar ging onmiddellijk de wereld rond en sierde de voorpagina's van alle nieuwswebsites. Maar niemand wist wie ze precies was en hoe het met haar ging. Ze bleef één van de slachtoffers van de aanslagen, op de verkeerde plaats op het verkeerde moment.

Intussen hebben bronnen aan de Britse tabloid The Sun verteld dat ze ok is. Nidhi ligt in het ziekenhuis, maar stelt het goed en is niet meer in gevaar, melden haar collega's. De stewardess zou zich net bij de rest van haar crew van Jet Airways voegen voor een vlucht naar Newark, in de Verenigde Staten. De terroristen beslisten er anders over. 

Nidhi, mama van twee kinderen en afkomstig uit India, werkte al 15 jaar voor de vliegmaatschappij. Haar familie was dinsdag nog te aanslagen om te reageren of met haar te praten. Maar ze zijn tevreden dat Nidhi de aanslagen overleefd heeft. Een andere collega van de vrouw raakte eveneens lichtgewond, maar hij kon zichzelf op Facebook snel als "safe" aanvinken.

Wie zijn de anderen uit de iconische foto's bovenaan?

Naast de foto van Nidhi waren er nog meer foto's die het drama in Brussel samenvatten. Een vrouw die op haar buik ligt op de grond, schuilend voor meer aanslagen. Een zwaar bebloed slachtoffer dat om hulp roept, terwijl een koppel elkaar omhelst van opluchting. Een agente die in de vertrekhal anderen naar buiten stuurt.

Voorlopig weet niemand wat de verhalen achter de andere personen zijn. Zijn ze nog steeds (zwaar)gewond, zijn ze in shock? Hebben ze dierbaren verloren? Media over de hele wereld zoeken koortsachtig naar hun verhaal. Tot iemand ze vindt, blijven al deze mensen één van de zovele slachtoffers. Op het verkeerde moment, op de verkeerde plaats.

Kent of bent u één van de personen in de foto's? Dan horen wij uw verhaal zeer graag!

Contacteer ons hier.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S