Intussen in de gevangenis van Brugge: Nemmouche verbiedt Abdeslam te praten

 Intussen in de gevangenis van Brugge: Nemmouche verbiedt Abdeslam te praten

Foto: *

Salah Abdeslam kon dinsdag in de gevangenis van Brugge de aanslagen niet live op televisie volgen. Hij werd op de hoogte gehouden door medeterrorist Mehdi Nemmouche, die twee cellen verder zit. Die riep ­Abdeslam ook toe dat hij niét mag praten met de politie.

Ook in de gevangenis van Brugge stonden de zenuwen gisteren strak gespannen. ’s Ochtends al was er paniek toen er een postpakketje bleek aangekomen voor terrorist Salah Abdeslam. De ontmijningsdienst werd erbij gehaald, maar uiteindelijk was het loos alarm. Het ‘verdachte’ pakketje bleek enkel een brief van de zus van Salah Abdeslam te zijn, maar was zonder gevaar.

Haar broer zit sinds zaterdag opgesloten in een speciale cel in de afdeling Hoge Veiligheid in de Brugse gevangenis. ­Abdeslam werd tijdens zijn arrestatie in de knie geschoten en wordt nu in de gevangenis ondersteund met krukken.

Voortdurend geroepen

Volgens bronnen binnen het Gevangeniswezen gedraagt hij zich kalm en doet hij niet moeilijk tegen de cipiers. Abdeslam werd voorlopig wel op secreet gezet. Op de Hoge Veiligheid hebben verschillende gedetineerden een televisie achter plexiglas. Maar Salah Abdeslam kreeg die mogelijkheid gisteren niet, waardoor hij de livebeelden van de aanslagen ook niet te zien kreeg.

Wel werd hij volgens onze informatie op de hoogte gehouden door Mehdi Nemmouche (29), de dader van de eerdere aanslag op het Joods Museum in Brussel. Die zit één cel van Salah Abdeslam verwijderd en zou gisteren voortdurend naar zijn medeterrorist zitten roepen hebben. Volgens onze bronnen riep hij onder meer wat er tijdens de aanslagen allemaal gebeurde. Maar hij zou ­Salah Abdeslam ook meermaals opgedragen hebben dat hij niet met de politie mag gaan praten.

Onschatbare informatie

Eerder deze week bleek dat Salah Abdeslam bereid was om tegen de speurders zijn mond open te doen. Advocaat Sven Mary verklaarde onder meer dat zijn cliënt over onschatbare informatie beschikt voor zowel politie, rechters als advocaten.

In de cel tussen Nemmouche en Abdeslam zit de West-Vlaamse crimineel Ringo De Witte (42). Die staat er om bekend dat hij zeer agressief is tegen personeel en andere gedetineerden. Eerder sloeg hij al Kim De Gelder in elkaar.

Corrigeer

NIEUWS