Jonge Amerikaan ontsnapt in Zaventem voor derde keer aan aanslag

© AP

© AP

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De 19-jarige Mason Wells raakte dinsdag zwaargewond bij de explosies op de luchthaven van Zaventem. Samen met twee landgenoten was hij op weg naar de VS. Ook bij de aanslagen in Parijs en Boston was Wells in de buurt toen het noodlot toesloeg, zo vertelt zijn familie.

jva

De jonge Amerikaan uit de deelstaat Utah was dinsdagochtend met twee Mormoonse landgenoten in de vertrekhal van Zaventem, klaar om in te checken voor de reis terug naar de VS. Tot het noodlot toesloeg en de jongeman gewond raakte door rondvliegende projectielen uit een spijkerbom van de terroristen. Daarnaast liep de jongeman tweede- en derdegraadsbrandwonden op aan zijn gezicht en handen. Ook reisgenoten Richard Norby (66) en Joseph Emey (20) raakten gewond.

"Dit is de derde aanslag die Mason overleeft. Hij herstel nu heel goed, maar zo dichtbij was hij nooit. Het is een mirakel dat hij dit heeft overleefd", vertelt zijn vader Chad Wells aan de Amerikaanse nieuwszender ABC. "We waren in 2013 samen in Boston toen een blok verder bij de aankomst van de marathon twee bommen ontplofden." Volgens de familie was Mason op 13 november vorig jaar ook in Frankrijk toen negen terroristen toesloegen in Parijs.

"Een zegen van God"

Kimberly Wells noemt haar zoon een ‘sterke jongen’. "We hebben hem al aan de lijn gehad en hij heeft ons gerustgesteld dat hij veilig is. Ik denk dat de ervaringen toen hem nu hebben geholpen om rustig te blijven." Ook vader Chad is optimistisch. "Volgens de dokters gaat hij volledig herstellen en ik hoop dat hij zijn droom gaat kunnen waarmaken om bij de zeemacht te gaan en zijn land te dienen. Dat hij al drie keer een aanslag overleefde, zien we als een zegen van God en niet als een vloek."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meer over Aanslagen Brussel

Video

Keuze van de redactie