Oefeninterland België - Portugal gaat door in Portugal

De oefeninterland tussen België en Portugal die komende dinsdag in Brussel gepland stond, wordt door de terreurdreiging afgewerkt in Leiria, Portugal. Dat heeft de Belgische Voetbalbond zonet beslist. Supporters met ticket voor de wedstrijd in Brussel krijgen hun ticket terugbetaald. De Rode Duivels zijn ondertussen aangekomen in Diegem, waar ze straks zullen trainen.

Alles over de Rode Duivels en het EK op Sportwereld.be

Om veiligheidsredenen en uit voorzorg had de stad Brussel aan de KBVB gevraagd om de wedstrijd België-Portugal van 29 maart niet te laten plaatsvinden.  Die is daar op ingegaan.

Portugal had ondertussen al aangeboden om als uitwijkmogelijkheid de interland te verhuizen naar Portugal en op een latere datum een rematch in Brussel te spelen. De Belgische Voetbalbond is op dat voorstel ingegaan. "De Raad Van Bestuur van de KBVB heeft in samenspraak met de Bondscoach en zijn technische staf beslist om in te gaan op het voorstel van de Portugese Federatie om de wedstrijd in Leiria, Portugal te laten plaatsvinden op dezelfde dag en tijdstip, namelijk aanstaande dinsdag 29 maart om 20u45 (Belgische tijd). De KBVB bedankt de Portugese voetbalbond voor hun beschikbaarheid, flexibiliteit & de voorgestelde oplossingen. De Portugese Voetbalbond is solidair met de KBVB in deze moeilijke en emotionele tijden", aldus de Belgische Voetbalbond. 

Rode Duivels trainen achter gesloten deuren.

Deze namiddag trainen de Rode Duivels achter gesloten deuren in het Koning Boudewijnstadion om 16u30. De training is niet toegankelijk voor supporters en pers. Ook de komende trainingen zullen de volgende dagen achter gesloten deuren plaatsvinden, en dat is erg uitzonderlijk.  Om 18u30 geeft Bondscoach Marc Wilmots een persconferentie in het Bondsgebouw. De Rode Duivels kwamen vanmiddag omstreeks 12u aan in hun hotel in Diegem (bekijk de beelden hier).

Tickets terugbetaald

De supporters die een ticket hadden aangekocht via de online voorverkoop van de KBVB, zullen later vandaag een nieuwsbrief ontvangen met de procedure zoals hieronder beschreven.

Stuur voor 1 april een e-mail naar tickets@footbel.com met het e-mailadres waarmee je jouw ticket(s) besteld hebt. Vermeld daarbij naam, voornaam, adres, rekeningnummer en het totaalbedrag van jouw bestelling. De terugbetaling zal gebeuren in de loop van de maand april. Zo snel mogelijk geven we daarover meer details.

Belangrijk: enkel tickets aangekocht via de officiële website van de KBVB worden terugbetaald. De tickets aangekocht via andere niet officiële sites worden niet terugbetaald.De tickets van 1895 zullen worden terugbetaald aan de supportersclub. Dit zal gebeuren in de loop van de maand april. Vervolgens zal jouw supportersclub je informeren: gelieve hen dus de tijd te laten om zich te organiseren.

Ook de UEFA Trophy komt niet naar België


Naar aanleiding van de aanslagen van dinsdag in Brussel is er na overleg tussen de verschillende betrokken partijen beslist om de tentoonstelling van de EK-trofee op vrijdag 25 maart in Kinepolis Antwerpen te annuleren. Dat maakte Kinepolis woensdag bekend.

Aanvankelijk was er gepland om de trofee, die op zondag 10 juli in de Franse hoofdstad Parijs uitgereikt wordt aan de winnaar van het Europees kampioenschap voetbal, vrijdag tussen 18u en 22u aan het publiek te tonen in Kinepolis Antwerpen, maar wegens de aanslagen in de luchthaven en de metro in Brussel en het terreurdreigingsniveau dat nog op 4 staat kan dat evenement niet doorgaan. Dinsdagnamiddag werd de vestiging van de bioscoopketen aan de Groenendaallaan in Antwerpen ontruimd op vraag van het federaal crisiscentrum.

De EK-trofee wordt officieel de Henri Delaunay Cup genoemd, naar de Franse voetbalpersoonlijkheid Henri Delaunay die grotendeels verantwoordelijk was voor de oprichting van het Europees voetbalkampioenschap. De beker, vervaardigd uit acht kilogram zilver met een marmeren voetstuk, werd ontworpen door de Fransman Arthur Bertrand.

Dwars door Vlaanderen wel van start

De ene grote sportmanifestatie is de andere niet. Zo ging de wielerwedstrijd Dwars door Vlaanderen vandaag in Roeselare wel van start (lees meer) en zijn voorlopig ook E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en de Ronde van Vlaanderen de komende dagen nog niet afgelast

Corrigeer