Metrobestuurder dag na aanslagen alweer aan het werk

Foto: Facebook / Christian Delhasse

De metrobestuurder van het metrostel dat dinsdag ontplofte in Maalbeek laat weten dat hij vandaag al de draad opnieuw zal oppikken. Dat staat te lezen op brusselnieuws.be.

Als bij wonder raakte Christian Delhasse, de metrobestuurder van de ontplofte metro in het station Maalbeek, dinsdag niet gewond. En daarom ziet de man geen enkele reden om vandaag thuis te blijven. Hij ging deze morgen meteen weer aan de slag.

Toen Delhasse gisteren de knal hoorde, legde hij meteen de metro stil. In eerste instantie dacht hij dat er een technisch mankement plaatsvond, maar al snel werd duidelijk dat het om een veel ernstigere gebeurtenis ging. “Ik liep geen enkele verwonding op”, klinkt het bij RTBF.

De bestuurder getuigt dat hij verschillende verminkte lichamen zag liggen en dat het hem allemaal erg raakte. Toch hield dat hem niet tegen om zijn handen uit de mouwen te steken en te helpen. “Hij hielp en evacueerde reizigers meteen”, meldt een medewerker van de Algemene Centrale van de Openbare Diensten (ACOD).

En ook vandaag wil hij niet stil zitten. Tv Brussel laat weten dat Delhasse er op stond om vandaag opnieuw aan het werk te gaan. MIVB gaf hem toestemming daarvoor.

“Er is een erg grote wil om de draad op te pikken, om professionaliteit en solidariteit te laten primeren op al de rest”, zegt een woordvoerster op brusselnieuws.be.

POUR TOUT LE MONDE ,MERCI POUR VOS APPELS,PAPY VA BIEN ,tout ok avec moi

Geplaatst door Christian Delhasse op dinsdag 22 maart 2016

Corrigeer