Islamitische Staat eist aanslagen op in officiële audioboodschap

Islamitische Staat (ISIS) heeft de aanslagen in Zaventem en Brussel nu ook opgeëist in een audioboodschap. De geluidsfragmenten werden verspreid via het nieuwsbulletin op het radiostation van de terreurorganisatie, 'Al Bayan'.

"Met de gunst en het goedvinden van Allah heeft een geheime cel van soldaten van het kalifaat zich geworpen op kruisvaarder België, dat niet heeft opgehouden met het bestrijden van de islam en de moslims", klinkt het in de Franstalige boodschap. "Allah heeft de overwinning in de handen van onze broeders gelegd en heeft de angst en ontzetting in de harten van de kruisvaarders geworpen." 

"Een aantal soldaten van het kalifaat heeft met bommengordels, bommen en automatische geweren doelen uitgekozen in de Belgische hoofdstad: de luchthaven van Zaventem en een metrostation. Ze hebben hun bommen laten ontploffen in het midden van de menigte. Zo kon een groot aantal kruisvaarders gedood worden."

Donkere dagen 

De opeising door Islamitische Staat gebeurde al enkele uren na de aanslagen in Brussel en Zaventem. Eerst via een geschreven mededeling. Nu via het officiële radiostation van de terreurorganisatie. 

Verder worden ook nog dreigementen geuit tegen de landen die deel uitmaken van de anti-ISIS-coalitie. "We beloven jullie donkere dagen. En wat jullie te wachten staat, zal nog zwaarder en bitterder zijn, als Allah het belieft." 

Corrigeer