FOTO. Mensen branden massaal kaarsjes om slachtoffers aanslagen te gedenken

De aanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart hebben bij veel mensen heel wat losgemaakt. Aan de oproep om rond 19 uur een kaars te branden voor de slachtoffers werd massaal gehoor gegeven. Op verschillende plaatsen werden kaarsen in brand gestoken.

Drie Facebookgebruikers Johan, Mira en Tom maakten een Facebook-evenement aan om de slachtoffers te gedenken. “We zullen een kaarsje laten branden vanavond om 19 uur om te tonen dat we terrorisme niet laten winnen. We laten hen geen haat en vrees verspreiden. We gaan niet verder leven in angst”, zo klonk het. “Laat de wereld voelen dat we nog steeds op elkaar kunnen rekenen en elkaar steunen. Laat ons voor wat licht zorgen in deze donkere dagen.”

Initiatiefnemer Johan Muylle voegde er op muziekzender Q-Music nog aan toe om “ook een klapke te doen met je buren” als je die kaars aan de deur hebt gezet. Om mensen in zijn straat die geen Facebook hebben ook op de hoogte te brengen, had Johan intussen ook al een aantal flyers gemaakt om bij zijn buren zonder Facebook in de bus te steken.

 

 

Corrigeer