“Tweede terrorist gevlucht: hij werd gefilmd voor aanslag op metro”

“Tweede terrorist gevlucht: hij werd gefilmd voor aanslag op metro”

Foto: rr

Er is mogelijk een dader van de aanslag op het metrostation Maalbeek op de vlucht. Hij zou gefilmd zijn samen met Khalid El Bakraoui, die zichzelf opblies in de metro. Dat meldt de Franse krant Le Monde op basis van bronnen, maar het parket heeft de info nog niet bevestigd. Eerder raakte al bekend dat ook een verdachte van de aanslagen in de luchthaven nog op de vlucht is.

De Federale Politie is actief op zoek naar nog een tweede verdachte en mogelijke terrorist, die betrokken zou zijn geweest bij de aanslag in het metrostation van Maalbeek. Dat schijft Le Monde en bevestigden bronnen gisterenavond aan De Standaard. Op de bewakingsbeelden uit de metro is immers te zien hoe zelfmoordterrorist Khalid El Bakraoui, kort voor hij zichzelf zou opblazen, naast een andere man loopt en uitgebreid met hem praat. Wellicht gaat het om een medeplichtige.

Getuige Eric Pania, die de aanslag in de metro meemaakte , had eerder al aangegeven dat hij twee daders had gezien. “Het waren twee mannen. De ene was vreemd aan een tas aan het prutsen, en gaf die dan door aan de andere. Ik vond het een heel rare situatie en stapte uit. Vlak daarna hoorde ik achter mij de ontploffing”, vertelde hij aan VRT.

Ook dader Zaventem op de vlucht

Als dat klopt, waren in totaal niet vier, maar vijf terroristen bij de aanslagen in Brussel betrokken. De man in de metro zou de tweede gevluchte terrorist zijn, naast ‘de man met het hoedje en de witte jas’. “Hij liet een pakket achter in de luchthaven van Zaventem en vluchtte voor de ontploffing”, liet het federaal parket weten tijdens een persconferentie.

Woensdag raakte bekend dat de aanslag in het metrotoestel werd gepleegd door Khalid El Bakraoui (26). Zijn broer Ibrahim blies zich samen met Najim Laachraaoui op in Zaventem.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S