Vriendin overleden Bart Migom: "Ik wist niet hoeveel je van iemand kan houden"

Vriendin overleden Bart Migom: "Ik wist niet hoeveel je van iemand kan houden"

Bart Migom en Emily. Foto: rr

Diksmuide - De 21-jarige Bart Migom uit het West-Vlaamse Esen bij Diksmuide is een van de slachtoffers van de explosies op de luchthaven van Zaventem. Dat hebben de ouders van de jongeman vrijdagochtend bevestigd aan onze redactie.

De ouders van Bart hadden hem woensdag als vermist opgegeven en hadden contact opgenomen met de ziekenhuizen in Brussel."Maar hij staat nergens op een lijst", aldus Emily. Uiteindelijk bleek dat Bart dan toch bij de dodelijke slachtoffers was, al kon hij pas nu geïdentificeerd worden.

Bart Migom liep school in Brugge, bij Howest. Daar wordt aangeslagen gereageerd. "We hebben al de hele week nauw contact met de ouders", aldus Tom Delmotte, diensthoofd communicatie. "Zolang hij vermist was, hadden we hoop. Het nieuws van deze ochtend was toch nog onverwacht."

Lessen opgeschort

Howest heeft deze week de lessen die Migom volgde opgeschort. "We hebben ook een lokaal ingericht waar medestudenten altijd terecht kunnen, onder meer voor psycho-sociale bijstand. We gaan nu ook het personeel en alle studenten van Howest inlichten", aldus Delmotte.

Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is nog niet duidelijk. "We willen de wensen van de ouders respecteren. Als ze de medestudenten erbij willen, gaan we als Howest zeker een rol opnemen en hen bijstaan", besluit Delmotte.

Op weg naar vriendin

Bart Migom zou dinsdag naar de VS vliegen, naar de staat Georgia, waar zijn vriendin Emily Eisenman woont. "Ik sprak hem voor het laatst aan de telefoon voor hij de trein naar de luchthaven nam. Hij beloofde me te laten of hij daar goed was aangekomen. Bart stuurde me nog een berichtje om te zeggen dat hij op de trein zat en ernaar uitkeek om me te zien. Nadien heb ik niets meer van hem vernomen, en ook zijn familie niet", aldus de 21-jarige Amerikaanse.

Het koppel leerde elkaar vijf maanden geleden kennen in het kuuroord dat Emily samen met haar broers runt in Georgia. "De laatste twee dagen zijn de ergste van mijn leven. Ik wist niet hoeveel je van iemand kan houden. En als je dan geen idee hebt waar die persoon is... Ik hoop op een teken dat hij nog leeft. Ik geloof in God en ik geloof dat God bij hem is en dat is wat me staande houdt", zei ze toen Bart nog vermist was.

Vrijdagvoormiddag werd in Diksmuide een herdenkingsmoment gehouden voor de overleden jongeman.

Corrigeer