Ziekenhuis waar gewonden aanslag worden opgevangen even ontruimd

Het brandwondencentrum (militair hospitaal) van Neder-over-Heembeek werd donderdagvoormiddag even ontruimd. De reden van de evacuatie zou een gaslek zijn. Rond 11u45 mocht iedereen weer naar binnen.

De evacuatie werd rond 11 uur gestart nadat een gasgeur was waargenomen. Een deel van de hulpverleners en bezoekers werd geëvacueerd. De geëvacueerden stonden een hele tijd buiten te wachten. Ook de crèche werd ontruimd.

In het ziekenhuis werden de voorbije dagen slachtoffers van de aanslagen opgevangen. Momenteel liggen er nog vijftien gewonden. Vijf van hen liggen op intensive care, acht op medium care en twee op light care. Die laatste twee hebben slechts lichte brandwonden, maar het zijn buitenlanders die momenteel niet naar huis kunnen.  

Het gaslek bevond zich in de kelders van het gebouw. Het brandwondencetrum, dat zich op de verdiepingen bevindt, is niet bedreigd door het lek. Het lek is intussen gedicht. 

Aan de bushalte vlakbij het hospitaal heeft de politie intussen ook een man gefouilleerd. Of dat iets te maken heeft met de ontruiming, is niet duidelijk.

Op Twitter werden verschillende foto's gedeeld van de evacuatie. 

 

 

 

Corrigeer