Peeters: “Denk niet dat ministers ontslag moeten nemen”

Peeters: “Denk niet dat ministers ontslag moeten nemen”

Foto: EPA

CD&V-vicepremier Kris Peeters vindt niet dat justitieminister Koen Geens (CD&V) of minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) ontslag moet nemen na de kwestie-El Bakraoui. “Ik denk dat beide ministers heel goed werk leveren en dat ontslag niet aan de orde is”, zei hij voor aanvang van het kernkabinet aan de VRT-radio.

De federale topministers buigen zich donderdagmiddag over de voorgeschiedenis van Ibrahim El Bakraoui, een van de zelfmoordterroristen die zich dinsdag opblies op Brussels Airport. Turks president Recep Tayyip Erdogan had daags voordien gezegd dat El Bakraoui in 2015 was opgepakt aan de grens met Syrië. Nadien zou hij zijn uitgewezen naar Nederland.

Er bestaat echter nog veel onduidelijkheid over de manier waarop dat verliep en de contacten die daarover plaatsvonden tussen de Belgische, Nederlandse en Turkse autoriteiten. “Het is toch normaal dat een minister van Justitie of de minister van Binnenlandse Zaken niet weet wat op de ambassades en bij de verbindingsofficier toekomt, wij kunnen dat niet weten”, zei minister Geens daarover, eveneens voor aanvang van het kernkabinet.

Corrigeer