Algerijn (26) officieel beschuldigd na aanrandingen Keulen

Algerijn (26) officieel beschuldigd na aanrandingen Keulen

Foto: AFP

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag voor het eerst iemand formeel aangeklaagd in verband met de massale seksuele geweldplegingen tegen vrouwen tijdens de Sylvesternacht in het Duitse Keulen, zo heeft een parketwoordvoerder bekendgemaakt.

Een 26-jarige Algerijn is ervan beschuldigd één van tien mannen te zijn geweest die een vrouw hebben omsingeld en vastgegrepen toen ze door het Centraal Station van Keulen stapte. De niet nader genoemde man moet zich verantwoorden voor seksuele aanranding en diefstal. Er is nog geen procesdatum vastgelegd.

Meer dan 1.000 klachten

Volgens de woordvoerder grepen de mannen de vrouw bij het zitvlak waarna de aangeklaagde man haar uit haar jaszak een gsm afhandig maakte.

Politie en justitie hebben meer dan 1.000 klachten gekregen over de gebeurtenissen in Keulen tijdens de Oudejaarsnacht en die op veel internationale mediabelangstelling konden rekenen. Meer dan 480 klachten betroffen seksuele misdrijven, gaande van lastigvallen tot verkrachting. Van de 120 betichten is het merendeel uit Algerije en Marokko afkomstig.

Tot nu toe waren er drie veroordelingen tot voorwaardelijke straffen wegens diefstal.

Corrigeer

MEER NIEUWS