Veiligheid is versterkt sinds crash Germanwings

Veiligheid is versterkt sinds crash Germanwings

Foto: AP

Het voorbije jaar heeft Europa verscheidene maatregelen genomen om een herhaling van de vliegtuigcrash van Germanwings te verijdelen. Die boodschap heeft eurocommissaris Violeta Bulc donderdag gebracht naar aanleiding van de eerste verjaardag van de crash van het vliegtuig in de Franse Alpen.

“Laat ons eerlijk zijn, de akelige ketting van gebeurtenissen die leidde tot de crash heeft een aantal tekortkomingen in de burgerluchtvaart aan het licht gebracht. Veiligheid mag nooit veronachtzaamd worden en het voorbije jaar hebben we dan ook hard gewerkt om deze tekortkomingen aan te pakken”, zo stelt Bulc.

Medische opvolging

Bulc stipt aan dat de aanbeveling van het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA), die stelt dat er voortdurend minstens twee mensen in de cockpit aanwezig moeten zijn, “gebruikelijk is geworden in de Europese Unie”.

Ook de omzetting van andere aanbevelingen, zoals de oprichting van een databank voor de medische opvolging van piloten, zit volgens de eurocommissaris goed op koers.

Op 24 maart vorig jaar liet copiloot Andreas Lubitz een vliegtuig van maatschappij Germanwings dat op weg was van Barcelona naar Düsseldorf doelbewust neerstorten in de Franse Alpen. Alle 150 inzittenden kwamen om het leven. Lubitz bleek met psychologische problemen te kampen.

Corrigeer

MEER NIEUWS