Tuchtprocedure gestart tegen leerlingen die aanslagen goedkeurden

Tuchtprocedure gestart tegen leerlingen die aanslagen goedkeurden

Foto: AFP

Brussel -

Twee leerlingen van een atheneum in Brussel hebben dinsdag, net na de aanslagen in Brussel en Zaventem, hun goedkeuring geuit voor de gebeurtenissen. Er werd een tuchtprocedure opgestart tegen hen, meldt het Brussels parket.

De twee leerlingen, C. (18) en B. (16), deden net na de aanslagen enkele uitspraken waaruit bleek dat ze gebeurtenissen goedkeurden. Ze werden opgeroepen door het bestuur van de school. “Dat is een tuchtprocedure tegen hen gestart”, klinkt het bij het Brussels parket. De jongeren beweerden wel dat het om een grap ging.

Joëlle Milquet, minister van Onderwijs in de Franse gemeenschap, stelt dat de feiten aan het ministerie gemeld werden en dat er een disciplinaire procedure op gang werd gezet.

Ook het Brusselse parket is op de hoogte gebracht van de omstreden uitspraken. “In de huidige zeer delicate en emotionele situatie ten gevolge van de aanslagen, moet er zeer voorzichtig worden omgegaan met het interpreteren van verdachte uitspraken of gedragingen. Indien het hier echter om een strafbare inbreuk gaat, zal het parket van de procureur des Konings van Brussel op een gepaste manier reageren”, zegt woordvoerder Denis Goeman in een mededeling.

Jongeren maken amok in Anderlecht

Woensdagmiddag was er ook een incident in de Brusselse deelgemeente Anderlecht. Na de minuut stilte voor het stadhuis kwam het tot wat trek- en duwwerk tussen enkele journalisten en een tiental jongeren. De jongeren konden de aanwezigheid van de media maar matig appreciëren.

De politie kwam tussenbeide en pakte één heethoofd op, nadien keerde de rust terug.

Corrigeer