Voor de families van vier vermisten zal er nog goed nieuws komen

Belgische diplomaat geïdentificeerd als dodelijk slachtoffer

Belgische diplomaat geïdentificeerd als dodelijk slachtoffer

Foto: PN

Sociale media worden overspoeld met berichten waarin familieleden op zoek gaan naar hun naasten na de aanslagen in Brussel. Al sinds dinsdagochtend hebben ze hen niet meer gehoord of gezien, waardoor hun vrees groeit. Hoe meer tijd verstrijkt, hoe groter de vrees dat de vermisten bij de dodelijke slachtoffers zijn. Nochtans is er voor vier families nog een sprankeltje hoop.

Meer informatie over de geïdentificeerde doden en vermisten vindt u hier.

Stephanie en Justin Shults. Sabrina Fazal. Aline Bastin. Yves Ciyombo Cibuabua. Berit Viktorsson. Janina Panasewicz. Patricia Rizzo. Jennifer Waetzmann. Raghavendran Ganeshan.  Tito Garcia Ramone. Nic Coopman. Gilles Laurent. Johanna My Atlegrim.

Dat zijn de namen van de personen die nog vermist zijn na de aanslagen in Zaventem en Maalbeek. Hun familieleden zijn wanhopig op zoek naar een teken van leven, omdat ze hen sinds dinsdagochtend niet meer gehoord of gezien hebben.

Belgisch-Franse diplomaat overleden

Voor de geliefden van de  Belgisch-Franse diplomaat André Adam kwam er slecht nieuws. Hij werd vrijdag geïdentificeerd als dodelijk slachtoffer, dat meldt een journalist van persagentschap Belga. 

De diplomaat op rust,  was samen met zijn vrouw Danielle in de inkomhal van Zaventem tijdens de aanslag. Zij ligt kritiek in een ziekenhuis. 

Waterkansje hoop

De families hopen allemaal dat ze snel nieuws krijgen. Want er bestaat nog een waterkansje dat het goed afloopt met hun vriend(in)/geliefde/echtgeno(o)te/mama/papa/zoon/dochter... Van de 260 gewonden na de aanslagen, liggen er nog 151 in het ziekenhuis. En daarvan waren er donderdagochtend vier slachtoffers nog steeds niet geïdentificeerd. In de loop van donderdagnamiddag werden twee patiënten die in coma liggen toch geïdentificeerd, zodat twee families alvast snel een verlossend telefoontje krijgen.

Al kan zo'n telefoontje ook nog altijd met bijzonder hard nieuws komen. Van de 31 doden zijn immers ook nog maar steeds 9 slachtoffers geïdentificeerd. Dat betekent dat nog meer dan twintig families van dodelijke slachtoffers in het ongewisse zijn. Door de forse explosies waren de verwondingen van sommige slachtoffers zo zwaar dat de identificatie geen eenvoudige klus is.

Corrigeer