Philip verloor zijn been, maar niet zijn levensvreugde

Leuven - Tientallen slachtoffers van de aanslagen liggen nog in verschillende ziekenhuizen. Velen daarvan zijn nog altijd zwaargewond, zelfs in kiritieke toestand. Catherine en Philip, twee Vlamingen die afwisselend hier en in de Verenigde Staten wonen, liggen in het AZ Jan Portaels in Vilvoorde. Philip verloor zijn been door de bommen in Zaventem, maar het koppel blijft lachen. "Het zal tijd vragen. Maar voor de rest zijn wij gelukkig."

Catherine en Philip waren op Zaventem omdat ze terug zouden reizen naar Las Vegas, waar ze deeltijds wonen. Ze zagen dat de eerste ontploffing ter hoogte van Delta Airlines plaatsvond, en probeerden nog te vluchten. Tevergeefs. "We zijn niet ver geraakt, de tweede ontploffing was amper vijf of tien seconden later. Gelukkig hebben we niet omgekeken, en kregen we de volle laag in onze benen. Sommige mensen zijn gaan bukken, en dat is veel slechter afgelopen", relativeert Philip.

Het koppel viel op de grond en kreeg het ingestorte plafond over zich heen, maar kon wel de hele tijd samenblijven. Catherine zag wel onmiddellijk dat Philip er slecht aan toe was. Zijn been was bijna afgescheurd, en ze vreesde dat hij zijn been zou verliezen. "De militairen waren de eersten die over het puin heen klommen", zegt Philip. "Catherine heeft een van hen gevraagd om mijn been af te binden. Hij heeft zijn geweer aan de kant gezet om mij te helpen. We willen hem bedanken", klinkt het vanuit het ziekenhuis.

Zoals Catherine al vreesde, verloor Philip zijn been. Toch willen Catherine en Philip niet te veel stilstaan bij de zwarte dag. "We zouden kunnen zeggen waarom nu, waarom wij. Maar de eerste dag na de ramp hebben we gewoon gevierd dat we er nog waren. Het zal tijd vragen, maar voor de rest zijn wij gelukkig", besluiten ze.

Corrigeer

MEER NIEUWS