Zeven arrestaties bij verschillende politieacties in Brussel

Bij verschillende politieacties in Brussel zijn donderdagavond en vrijdagochtend in totaal zeven verdachten opgepakt. Drie van hen werden donderdagavond gearresteerd voor de gebouwen van het federale parket, een andere man elders in Brussel en twee anderen in Jette. Vrijdagavond was er ook nog een arrestatie in Vorst. Ook in Schaarbeek werd een actie gehouden, zegt het federaal parket in een persmededeling.

Anna Bosch, een correspondent voor het Spaanse tv-zender TVE, deed op Twitter verslag van politieacties in de Brusselse gemeente Schaarbeek. Ze beschreef hoe ze explosies hoorde en hoe ze een konvooi van politievoertuigen zag voorbij rijden.

De actie in Schaarbeek is niet de enige die donderdag in de loop van de dag gehouden werden in Brussel. De acties werden wel met groot machtsvertoon uitgevoerd: de speciale interventie-eenheden werden ingezet, zo meldt VRT, en ook de politiehelikopter kwam bijstand geven.

De acties kaderen in het onderzoek naar de aanslagen op de luchthaven van Zaventem en op de metro in Maalbeek, bevestigt het federaal parket in een persmededeling.

In totaal werden zes personen opgepakt. Drie van hen werden gearresteerd aan het federaal parket in Brussel, een man elders in Brussel en de twee laatsten in Jette. Vrijdag zal beslist worden of deze personen aangehouden worden, zegt het parket nog.

De politieactie in Schaarbeek was vannacht rond 1 uur afgelopen. De veiligheidsperimeter die werd ingesteld, werd uiteindelijk beperkt tot rond een woning in de Paviljoenstraat in Schaarbeek.

Verschillende getuigen verklaarden dat ze een ontploffing hoorden, maar die informatie werd nog niet bevestigd.

Volgens de Franstalige openbare omroep RTBF is vrijdagochtend bij een huiszoeking in Vorst nog een persoon opgepakt. Het nieuws is aan Belga bevestigd door het federaal parket.

Corrigeer