Opsporingsbericht voor nieuwe verdachte van aanslagen Brussel én Parijs

Opsporingsbericht voor nieuwe verdachte van aanslagen Brussel én Parijs

Foto: cadenaser

De Europese inlichtingendiensten hebben een opsporingsbericht verspreid voor een nieuwe verdachte die betrokken zou zijn bij de aanslagen in Brussel én Parijs. Het gaat om Naïm Al Hamed, een Syriër van 28 jaar. Hij wordt samen met Mohamed Abrini (30), een vriend van Salah Abdeslam, dringend opgespoord.

Onder meer Spaanse media melden dat de Europese inlichtingendiensten kort na de aanslag in Brussel werd gevraagd om uit te kijken naar vier verdachten. Op het opsporingsbericht prijkten toen vier namen en foto’s: die van Najim Laachraoui (24) en Khalid El Bakraoui (27), Mohamed Abrini en Naïm Al Hamed.

Twee van de vier verdachten zijn intussen zeker omgekomen. Najim Laachraoui kon geïdentificeerd worden als één van de twee zelfmoordterroristen van Zaventem, Khalid El Bakraoui blies zichzelf op in de metro van Maalbeek.

Twee van de vier nog op de vlucht

Van de twee anderen ontbreekt nog elk spoor, maar Abrini is wel al gekend in het onderzoek. Mohamed Abrini staat bekend als een goede vriend van Salah Abdeslam, en werd gefilmd toen hij Abdeslam een paar dagen voor de aanslagen in Parijs naar de Franse hoofdstad bracht.

Naïm Al Hamed, een Syriër van 28 jaar, is echter een totaal nieuwe verdachte. Volgens het opsporingsbericht worden ze allebei verdacht van het helpen van de daders van de aanslagen in Brussel en van betrokkenheid bij de aanslagen van 13 november in Parijs. Er zijn verder geen gegevens beschikbaar over Al Hamed, behalve dat hij geboren werd op 01/01/1988, zeer gevaarlijk is en mogelijk gewapend is.

Volgens de Spaanse krant El Confidencial maakten de Franse veiligheidsdiensten zijn gegevens over aan de Spaanse diensten op de dag van de aanslagen in Brussel, samen met die van Laachraoui en een andere vermoedelijke medeplichtige. El Confidencial schrijft dat Naïm Al Hamed in het opsporingsbericht in verband wordt gebracht met de aanslagen in Frankrijk. El Confidencial wijst er op dat het onwaarschijnlijk is dat een of meerdere verdachten zich in Spanje bevinden.

Corrigeer