Klacht Sven Mary tegen Franse procureur aangekomen bij parket

Klacht Sven Mary tegen Franse procureur aangekomen bij parket

Foto: AFP

Het parket van Brussel heeft de klacht ontvangen van Sven Mary, de advocaat van Salah Abdeslam, tegen de procureur van Parijs, François Molins, wegens schending van het geheim van het onderzoek. Dat heeft de woordvoerder van het Brusselse parket vrijdag bekendgemaakt.

Op een persconferentie in Parijs had procureur Molins verklaard dat Salah Abdeslam tijdens zijn verhoor door de Belgische speurders had gezegd dat hij aanwezig was tijdens de gebeurtenissen in Parijs en zich zou opblazen aan het Stade de France, maar terugkrabbelde. De verklaringen voor de media betekenden voor meester Sven Mary een schending van de rechten van zijn cliënt.

Maandagnamiddag, tijdens een persconferentie op het federaal parket in Brussel, toonde de Parijse procureur zich niet onder de indruk en zei “zeer sereen” te zijn. “U mag niet vergeten dat we hier te maken hebben met twee dossiers, waarin onderzoek gedaan wordt door een Joint Investigation Team van Belgische en Franse speurders, die processen-verbaal uitwisselen”, zei procureur Molins toen. “In een dergelijk gezamenlijk dossier kan elk parket communiceren volgens de regels die zijn nationale wetgeving hem opleggen. Het Franse wetboek bepaalt dat de procureur, als hij dat nodig of nuttig vindt, punctueel de pers of het publiek kan informeren over elementen uit het strafonderzoek. Dat is wat ik gedaan heb en ik blijf dan ook zeer sereen tegenover de klacht die aangekondigd wordt.”

Corrigeer