Aanvalswapen en explosieven gevonden in appartement Parijs

Aanvalswapen en explosieven gevonden in appartement Parijs

Foto: EPA

In het Parijse appartement waar Reda Kriket woonde, zijn donderdag ook aanvalswapens en explosieven gevonden. Dat is vernomen bij eensluidende bronnen. Kriket wordt ervan verdacht plannen gehad te hebben voor een aanslag, en is opgepakt. Behalve een kleine hoeveelheid gebruiksklare TATP werd, volgens politiebronnen, ook aceton en waterstofperoxide aangetroffen. Die twee laatste worden gebruikt om de springstof te vervaardigen.

Jihadi’s van IS hebben al vaker gebruik gemaakt van TATP, of acetonperoxide. Dat was het geval bij de aanslagen in Brussel en die van Parijs in november.

De 34-jarige Reda Kriket werd donderdag opgepakt in Boulogne-Billancourt, een stad ten westen van Parijs, voor “vergevorderde” plannen voor een aanslag, aldus de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve. De minister had het over “een belangrijke arrestatie”. “Kriket wordt ervan verdacht op hoog niveau betrokken te zijn bij dit plan”, zei Cazeneuve nog.

In dit stadium van het onderzoek is er, nog volgens politiebronnen, nog geen link tussen Kriket en de zes mannen die donderdagavond in Brussel, Jette en Schaarbeek opgepakt werden.

Afgelopen zomer werd Kriket al bij verstek veroordeeld, net als Abdelhamid Abaaoud, voor het ronselen van Syrië-strijders.

Corrigeer

MEER NIEUWS