Luchthaven van Luik vraagt extra personeel aan Brussels Airport

Luchthaven van Luik vraagt extra personeel aan Brussels Airport

Foto: BELGA

De luchthaven van Luik heeft vrijdag aan Brussels Airport gevraagd om extra personeel ter beschikking te stellen. Door de aanslag in de luchthaven van Zaventem dinsdag zijn veel luchtvaartmaatschappijen tijdelijk uitgeweken naar onder meer de luchthaven van Luik, die moeite heeft om het grote aantal passagiers te verwerken. De luchthaven zegt wel dat ze de werklast nog meerdere dagen aankan.

“In termen van passagiersverwerking zitten we nu aan het dubbele van onze maximale capaciteit”, zegt Christian Delcourt, woordvoerder van de luchthaven van Luik. “Normaal gezien zouden we nu 5 of 6 vluchten gehad hebben, terwijl er dat vandaag 120 zijn.” Dat komt omdat onder meer Brussels Airlines, Thomas Cook, Iberia en British Airways hun vluchten afleiden van Brussels Airport naar de luchthaven van Luik.

Om beter het hoofd te kunnen bieden aan de toestroom heeft de luchthaven een overleg georganiseerd met Brussels Airlines en de bagageafhandelaars Aviapartner en Swissport. Daarop werden enkele maatregelen beslist om de verwerking van het grote aantal passagiers te kunnen versnellen. “Onder meer werden personeelsleden uit verlof opgeroepen, draaien anderen overuren en werkt ook het administratief personeel mee in de terminal”, zegt Delcourt. Nu vraagt de luchthaven dus ook hulp aan Brussels Airport.

Corrigeer