Firsanov houdt favorieten af in tweede etappe Internationale Wielerweek Coppi en Bartali

Sergey Firsanov heeft vrijdag de tweede etappe in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali (Ita/2.1.) op zijn palmares gebracht. Het is de tweede overwinning op rij voor het Russische Gazprom-Rusvélo na de zege in de ploegentijdrit donderdag. De 33-jarige Rus haalde het na 146,6 kilometer in Sogliano al Rubicone voor de Italianen Mauro Finetto en Gianni Moscon. Finetto neemt de leiderstrui over van Artur Eshov.

Wielrennen op Sportwereld.be

Vier renners tekenden voor de vlucht van de dag: Daniel Turek, Daniel Pearson, Kirill Pozdnyakov en onze landgenoot Kenny De Ketele. Veel voorsprong kregen ze nooit van het peloton, maximaal drie minuten.

In het peloton voerde Team Sky het commando, het was Pozdnyakov die als laatste werd gegrepen. Toen stonden er nog 47 kilometer op het programma. Het waren Stefano Pirazzi, Sergey Firsanov en Philip Deignan die hun kans zagen en op de tweede beklimming van de Monte Tiffi weg reden uit het peloton. Drie renners slaagden er wat later in om de oversteek te maken: Gianni Moscon, Giulio Ciccone en Egan Bernal.

Met zes leken ze richting de finish te rijden, maar ook zij waren nog niet zeker van de zege, want op vijf kilometer keerden ook nog Mauro Finetto, Andrea Fedi, Sebastian Henao, Antonio Santoro en Pierpaolo Ficara terug. Vooraan was intussen Firsanov wel weggeslopen en hij werd niet meer bijgehaald.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.