Dertiger viert aanslagen in supermarkt

Dertiger viert aanslagen in supermarkt

Foto: Photo News

Een 36-jarige Tunesische Bruggeling is terug in de cel beland nadat hij de aanslagen in Brussel dinsdag was gaan vieren in een supermarkt in Brugge. Souphiane O. zat eerder in de cel nadat hij had gedreigd een andere supermarkt in brand te steken omdat de winkel het tijdschrift Charlie Hebdo verkoopt.

O. maakte dinsdag in een supermarkt vreugdedansjes en riep dat de slachtoffers van de aanslagen er zelf om hadden gevraagd. Daarmee schond hij voorwaarden die hem eerder waren opgelegd. Hij ging terug de cel in. De raadkamer verlengde zijn aanhouding vrijdagnamiddag met een maand.

Voorwaardelijk vrij

De man was ongeveer een maand geleden voorwaardelijk vrijgelaten, nadat hij eind januari al eens in de cel was beland. Dat gebeurde nadat de bedreigingen in een andere supermarkt eind januari. Volgens zijn advocaat Mathieu Langerock nam de verdachte toen niet de juiste medicatie.

De verdediging hoopt dat O. snel kan worden opgenomen in een psychiatrische instelling.

Leerlingen

Souphiane O. was niet de enige die de afgelopen dagen enthousiast reageerde op de aanslagen in Brussel. Zo waren er twee leerlingen van een atheneum in Brussel die net na de aanslagen hun goedkeuring daarover hadden geuit. Er werd een tuchtprocedure opgestart tegen hen.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S