OCMW en Huisvestingsmaatschappij realiseren samen groot nieuwbouwproject

Parochiehuis Sabot ruimt plaats voor vijftig nieuwe woongelegenheden in centrum Melsele

Ann Cools en Dirk Van Esbroeck aan parochiehuis Sabot, dat plaats zal ruimen voor appartementen. Foto: vvp

Melsele / Beveren -

Op de plaats waar nu nog parochiehuis Sabot staat, verrijst binnenkort een groot nieuwbouwproject, dat plaats zal bieden aan 30 assistentiewoningen en nog eens 25 wooneenheden voor de Huisvestingsmaatschappij. De Melseelse verenigingen zullen ook in het nieuwe gebouw terechtkunnen.

Gisteren ondertekenden het OCMW en de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting Beveren (GMH) een samenwerkingsakkoord voor de site Sabot in Melsele. Ze zullen er samen een groot nieuwbouwproject realiseren, dat voor heel wat extra wooneenheden moet zorgen.

“Aan de achterkant van de site komt een dertigtal assistentiewoningen”, zegt OCMW-voorzitter Dirk Van Esbroeck (CD&V). “De appartementen die er nu staan, zijn helemaal opgeleefd. Er is ook geen lift aanwezig, dus bejaarden raken er moeilijk boven. De woningen liggen tegenover WZC Briels. We zullen bekijken of we een loopbrug kunnen installeren van de ene kant van de straat naar de andere. Zo zou het personeel vlot van het woonzorgcentrum naar de assistentiewoningen kunnen geraken, en terug.”

Lees meer in Het Nieuwsblad editie Waasland van zaterdag 26 maart

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio