Pasen brengt vrede: bieroorlog op valreep afgewend

De paters Karmelieten uit Brugge en hun zeventiende-eeuws recept sluiten vrede met brouwerij Bosteels vlak voor Pasen. Foto: mvn

Brugge / Buggenhout -

Opmerkelijke plottwist in het verhaal van Goedt Bier, het bier van de Brugse Karmelieten. Vlak voor de lancering van het bier, hebben de paters een overeenkomst bereikt met Bosteels, brouwer van Tripel Karmeliet. Meteen wordt de lancering van het bier uitgesteld tot het najaar.

Het enige authentieke karmelietenbier, zo kondigden de paters Karmelieten hun Goedt Bier aan, een bier op basis van een zeventiende-eeuws recept dat op Pasen gelanceerd zou worden. Een te duchten concurrent ook voor Bosteels, dat met Tripel Karmeliet al een bier op basis van datzelfde recept claimt.

Maar de bieroorlog die er zat aan te komen, heeft plaatsgemaakt voor Paasvrede. Amper twee dagen voor de geplande voorstelling van het bier, op Paaszondag, kondigden de Karmelieten aan dat er een akkoord is gevonden met brouwerij Bosteels: de twee partijen gaan samenwerken.

De lancering van het bier is door de koerswijziging ook uitgesteld tot het najaar. Over de manier waarop de priorij en de brouwerij gaan samenwerken, zijn nog geen details bekend.

Volgens communicatieverantwoordelijke Joeri Bogaerts is het nog altijd de bedoeling dat het bier onder de naam Goedt Bier op de markt komt. De productie verhuist ook niet noodzakelijk naar Buggenhout, de thuisbasis van Bosteels.

Corrigeer

MEER NIEUWS