ISIS doet België vredesvoorstel in nieuwe video

Twee gekende Belgische ISIS-strijders eisen in een video de aanslagen in Brussel op, en doen ons land tegelijk een vredesvoorstel. "Als het Westen stopt met de bombardement in het Midden-Oosten, eindigt de terreur", zeggen Abu Mujahid al-Baljiki en Abu Abdallah al-Baljiki.

Abu Abdallah al-Baljiki heet eigenlijk Lotfi Aoumeur, is afkomstig uit Verviers en 25 jaar oud. Hij bedreigde België vorig jaar al met een aanslag in een video. Hij was in januari 2015 naar Syrië vertrokken, en bevindt zich nu in Irak.

De andere man wordt bij ISIS Abu Mujahid al-Baljiki genoemd. Hij is het die België het vredesvoorstel doet in de video. Als het Westen stopt met de bombardementen in het Midden-Oosten stoppen de aanslagen in Europa zegt hij. Hij spoort de kijkers aan om van hun leiders te eisen dat ze de soldaten terugtrekken.

"Vernederd en onderworpen leven"
Lotfi Aoumeur: "We aanvaarden het niet meer om vernederd en onderworpen te leven. We onderwerpen ons enkel aan Allah. Vandaag hebben onze broeders jullie laten proeven van een verschrikkelijke gebeurtenis. Jullie harten hebben gebibberd van angst. En de nachtmerrie is nog maar begonnen. Weet dat wat later volgt, nogvreselijker zal zijn. Herinneren jullie je nog mijn boodschap van een jaar geleden, toen we aankondigden dat we Parijs en Brussel zouden aanvallen. We zijn erin geslaagd en weet dat we andere doelwitten hebben en dat we vastberaden zijn."

"Reageer tegen jullie regeringen die jullie in chaos werpen"
"Wij, hier op het grondgebied van het kalifaat, geven jullie één raad: reageer tegen jullie regeringen die jullie in de chaos werpen. Zeg hen om hun vliegtuigen terug te trekken, zeg hen hun soldaten terug te trekken. En jullie zullen leven in vrede".

"Leven van plezier en afleiding"
De twee mannen verheugen zich ook over de "vernedering toegebracht" aan de "Westerse bevolking". Jullie kennen dat leven van plezier, van afleiding, dat leven dat jullie dompelt in zorgeloosheid. Weet dat vandaag die era is afgelopen. Julllie bevinden zich in de era van de oorlog. De era waarin het bloed zal vloeien in jullie straten. De era waarin jullie diegenen die jullie nauw aan het hart liggen, zullen zien sterven voor jullie ogen."
 

 

Corrigeer

MEER NIEUWS