Prof uit Eritrea rijdt verloren in E3: “Please, waar ligt Harelbeke?”

Prof uit Eritrea rijdt verloren in E3: “Please, waar ligt Harelbeke?”

Foto: rr

Mekseb Debesay beleefde gisteren de schrik van zijn leven. De 24-jarige prof uit Eritrea reed hopeloos verdwaald in de Vlaamse Ardennen en sukkelde uiteindelijk pas gisteravond na 21 uur terug bij zijn ploeg in het rennershotel in Roeselare.

Wielrennen op Sportwereld.be

“Het is een waanzinnig verhaal”, zegt ploegleider Pierre Heynderickx van Dimension Data. “Hij reed zijn eerste koers in Vlaanderen. Hij raakte achterop in een groepje dat op twintig kilometer van de finish besloot om binnenwegen naar Harelbeke te nemen. Debesay was bang de weg kwijt te raken en besloot de pijltjes van de koers te volgen om zo naar de finish te raken. Helaas, hij dwaalde van het juiste pad af. Op een bepaald ogenblik had hij al 206 kilometer op zijn teller, terwijl de wedstrijd maar 200 kilometer was. Maar Harelbeke vond hij niet.”

“Uiteindelijk vroeg hij ten einde raad hulp aan een toerist.Please, waar ligt Harelbeke?, stamelde hij. Die man stelde voor dat ze samen naar zijn huis in Lierde zouden fietsen. Hij liet hem een douche nemen, gaf hem verse kleren en bood onze hongerige renner eten aan. Ondertussen waren wij als ploeg erg ongerust. Ik had al bij de politie geïnformeerd, bij de wedstrijdjury van de UCI en de organisatie, maar niemand had het minste spoor van hem. Tot ineens de verlossende telefoon kwam van het Mercure Hotel in Roeselare.”

Corrigeer


Meest Gelezen Sport