Wielrenner Daan Myngheer (22) overleden

Wielrenner Daan Myngheer (22) overleden

Foto: Facebook Daan Myngheer

De 22-jarige wielrenner Daan Myngheer is maandagnacht overleden, dat meldt zijn ploeg Roubaix Lille Metropole op Facebook. De jonge Belg kreeg een hartstilstand in de ziekenwagen nadat hij onwel uit de koers was gestapt.

"Met spijt in ons hart moeten wij u vertellen dat Daan zijn laatste koers heeft verloren. Hij heeft gevochten als een ware kampioen maar heeft de strijd verloren. Hij is gestorven op maandag 28 maart in het ziekenhuis van Ajaccio in Corsica omstreeks 19h08. Daan doneert ook zijn organen om zo nog andere levens te kunnen redden. Al onze gedachten gaan uit naar zijn ouders, zus, vriendin en dichte familie. Rust nu maar zacht kampioen. Daantje forever"

 

C'est avec une grande émotion,que nous vous faisons part du décès de Daan.Il a perdu sa dernière course après avoir...

Posted by Roubaix Lille Metropole Team Cycliste on Monday, March 28, 2016

Myngheer voelde zich niet goed in het slot van de ochtendetappe van zaterdag in het Internationaal Wegcriterium. Hij stapte af op 25 kilometer van het einde, werd onwel en kreeg in de ambulance een hartstilstand. Hij lag  in een coma in het ziekenhuis van het Corsicaanse Ajaccio, waar zijn familie bij hem kwam waken.

Myngheer reed vorig jaar voor Verandas Willems. Hij stapte dit jaar over naar Roubaix Lille Métropole en werd dit jaar elfde in Parijs-Troyes.

Tweede klap voor peloton

Het is al de tweede zware klap die het wielerpeloton dit weekend moest verwerken. In de nacht van zondag op maandag overleed immers ook een andere jonge Belgische renner, Antoine Demoitié (25). Hij was in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen na een valpartij en aanrijding met een motor tijdens de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem afgelopen zondag.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.