Dagzege voor Pirazzi in Internationale Wielerweek Coppi en Bartali, eindwinst voor Firsanov

Dagzege voor Pirazzi in Internationale Wielerweek Coppi en Bartali, eindwinst voor Firsanov

Stefano Pirazzi juicht Foto: rr

Stefano Pirazzi (Bardiani-CSF) heeft de slotetappe in de Internationale Wielerweek Coppi en Bartali (Ita/2.1.) op zijn palmares gebracht. De 29-jarige Italiaan soleerde na 163,6 kilometer in Pavullo naar de zege. Hij haalde het voor de Oostenrijker Clemens Fankhauser en zijn landgenoot Mauro Finetto. Eliot Lietaer werd vijfde. De eindzege gaat naar de Rus Sergey Firsanov.

Wielrennen op Sportwereld.be

Vier renners tekenden voor de vlucht van de dag: Grega Bole, Marco Tizza, Oleksandr Polivoda, Ivan Balykin. Veel voorsprong kregen ze niet van het peloton waar het GazProm Velo van leider Firsanov de steun kreeg van Astana in de jacht op de koplopers.

Bole en Tizza bleven het langst op kop, maar ook zij werden bijgehaald. Daarna probeerden Landa, Pirazzi, Torres en Lopez te verrassen in de lastige slotfase. Pirazzi versnelde op de slotklim, maar Landa en Torres bleven aanklampen. Pas in de afdaling wist Pirazzi zich te ontdoen van zijn metgezellen en soleerde hij naar de zege, pas zijn tweede profzege in zijn carrière, na ritwinst in de Ronde van Italië in 2014.

In de achtergrond hield Firsanov stand na enkele aanvallen en kroont hij zich tot eindwinnaar met drie seconden voorsprong op Finetto en 21 op Pirazzi. Voor de Rus is het nog maar zijn tweede eindzege in een rittenkoers, eerder won hij de Ronde van Madrid in 2012.

Corrigeer