'Journalist' Fayçal Cheffou vrijgelaten zonder enige voorwaarde

'Journalist' Fayçal Cheffou vrijgelaten zonder enige voorwaarde
De zelfverklaarde journalist Fayçal Cheffou (35) heeft dan toch niets met de aanslagen in Brussel en Zaventem te maken. De onderzoeksrechter heeft maandagmiddag beslist om hem vrij te laten. Cheffou kreeg geen enkele voorwaarde opgelegd, wat dus wil zeggen dat er geen enkel stevig bewijs is dat hij ook maar iets met de terreuraanslagen te maken heeft.

De Brusselaar werd eind vorige week opgepakt en aangehouden op verdenking van terroristische activiteiten. Er werd een huiszoeking uitgevoerd in zijn appartement, maar daar werden geen wapens of explosieven gevonden.

De precieze rol van Cheffou was tot op vandaag ook nog niet uitgeklaard. Speurders konden niet uitsluiten dat Fayçal Cheffou mogelijk de 'terrorist met het hoedje' was, maar dat blijkt nu dus niet te kloppen. Meer zelfs, aangezien Cheffou is vrijgelaten, wil dat zeggen dat het gerecht vermoedelijk totaal in het duister tast wie de derde terrorist op Zaventem dan wel was.

Fayçal Cheffou stond bij de politie geboekstaafd als een radicale rekruteerder. Hij schuimde destijds in het Maximiliaanpark de tenten van de asielzoekers af die er wanhopig wachtten op een ticket om in België te mogen blijven. Van zijn 'bijdrage' in het Maximiliaanpark is verscheen een opmerkelijke video opgedoken van VRT Nieuws, die Cheffou eerder interviewde in het kader van vluchtelingenhulp.

 

Corrigeer