Eerste poezencafé opent in Gent: Een koffie met kat, a.u.b.

Eerste poezencafé opent in Gent: Een koffie met kat, a.u.b.

Evelyne (l.) en Lana veilden afgelopen weekend alvast kattenkunst in de ruimte waar DreamCATchers komt. Foto: dvh

Gent -

New York, Londen, Parijs, Berlijn en Brussel hebben er al een. Dus kon Gent niet achterblijven: in juni opent vlak bij de Hoogpoort een kattencafé. In DreamCATchers kunt u in het gezelschap van een achttal poezen genieten van een koffie. Als het klikt met een van de viervoeters, kunt u hem of haar na een nachtje bedenktijd adopteren.

“Kattencafés komen uit Japan”, vertelt Evelyne Vandenberghe (37), die zich samen met Lana Bauwens (29) in DreamCATchers over klanten en poezen zal ontfermen. “De mensen wonen er klein en mogen vaak geen huisdieren houden. Na een drukke werkdag kunnen ze in een café een boekje lezen en wat rust ervaren in het gezelschap van katten. Het concept waaide over naar de Verenigde Staten, waar het ook mogelijk werd om een van de beestjes te adopteren.”

“De kat is koning”

Bij de inrichting gaan de Gentse dames niet over één nacht ijs. “De kat is koning in onze zaak”, zegt Lana. “Er komt een ingang met een sluis, zodat de poezen niet op straat belanden. En er zijn aparte luiken naar een rustige plek waar de dieren zich kunnen terugtrekken als ze daar zin in hebben. Huisregels voor de bezoekers: de dieren mogen niet worden opgetild of uit hun slaap gehaald, en kunnen zeker geen stukje cake toegestopt krijgen.”

INFO

DreamCATchers komt in de Schepenhuisstraat 17, Gent.

www.wearedreamcatchers.be

Corrigeer

MEER NIEUWS