Opmerkelijk: passagier neemt selfie met kaper, gijzelaar springt uit cockpit

Opmerkelijk: passagier neemt selfie met kaper, gijzelaar springt uit cockpit

Na meer dan 6 uur is de kaping van een vliegtuig op de luchthaven van Larnaca in Cyprus afgelopen. De kaper gijzelde enkele mensen, maar gaf zich uiteindelijk over. De hele situatie leverde wel opmerkelijke beelden op.

In het vliegtuig van Egypt Air, dat dinsdagochtend gekaapt werd boven Egypte, zaten 81 mensen. Eén ervan was Seif Eldin Mustafa, een Egyptenaar met naar eigen zeggen een explosievengordel om. Hij verplichtte de piloot om het vliegtuig te doen landen op de luchthaven van Larnaca in Cyprus.

Daar aangekomen begon Mustafa meteen te onderhandelen met de politie. Al snel kwamen ze tot een akkoord en besliste de gijzelnemer om bijna alle passagiers het vliegtuig te laten verlaten. Hij hield wel nog urenlang enkele bemanningsleden en passagiers gegijzeld.

Intussen zijn wel opmerkelijke beelden opgedoken van de gijzeling. Zo legden de camera’s buiten de luchthaven vast dat de piloot, die gegijzeld werd in het toestel, plots door het raam van zijn cockpit kwam gekropen.

Even later kwamen ook de andere gijzelaars naar buiten - langs de trap. Zij werden gevolgd door de gijzelnemer zelf, die zich met zijn armen in de lucht overgaf aan de politie .

Het meest opmerkelijke beeld verscheen even later op sociale media. Daarop is te zien hoe een schijnbaar erg gelukkige passagier op de selfie gaat met de gijzelnemer. De explosievengordel van de man is daarop te zien, maar de passagier lijkt verre van bang.

Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees