Wielerteam Myngheer reageert aangedaan: “Dit raakt de hele ploeg”

© EPA

Bij Roubaix-Lille Métropole heerst veel ongeloof en verdriet na het overlijden van hun renner Daan Myngheer. “We zijn enorm aangedaan door dit verlies”, aldus manager Daniel Verbrackel. “Dit raakt de hele ploeg.”

Verbrackel is naast manager ook ploegleider in een aantal koersen. Hij was zaterdag aanwezig tijdens de ochtendetappe van het Internationaal Wegcriterium in Corsica en zag het hele drama zag gebeuren. “Het is een beetje onwerkelijk wat Daan is overkomen”, zegt hij.

“Sinds zaterdag is niets meer hetzelfde. We wisten dat Daan er erg aan toe was, gisteravond kwam dan het nieuws over zijn overlijden. Ongelooflijk. Daan koerste weliswaar nog maar vijf maanden voor ons team, het leek alsof hij er al veel langer bij hoorde. Hij was een jongen die zich heel snel aanpaste, heel goed in de ploeg lag en hij vormde ook een goed team met de drie andere Belgen: Dieter Bouvry, Maxime Vantomme en Louis Verhelst. Echt een vrolijke jongen, dankbaar ook. Het typeert hem dat hij zijn organen doneert om ander levens te redden. Hij zou dat zo ook gewild hebben. Dit verliest treft ons hard. Je moet weten, zo’n kleine ploeg als de onze, daar leef je dicht bij elkaar, zoals een familie. Daan was een jongen die heel graag koerste, hij hield enorm van de sport. We zullen hem missen.”

Normaal gezien zou Roubaix-Lille Métropole aantreden in de Route Adélie de Vitré op 1 april en Paris-Camembert op 3 april. “Twee wedstrijden van de Nations Cup die voor ons wel van belang zijn”, aldus Verbrackel, “maar hoogstwaarschijnlijk geven we forfait. Ik heb de staff intussen al laten terugkeren naar Roubaix, maar de eindbeslissing ligt bij de renners. Ons hoofd staat nu niet echt bij de koers, maar een beslissing nemen we in de loop van de dag, al denk ik eerder dat we niet zullen starten.”

Wielrenner Daan Myngheer (22) overleden

© Facebook Daan Myngheer

De 22-jarige wielrenner Daan Myngheer is maandagnacht overleden, dat meldt zijn ploeg Roubaix Lille Metropole op Facebook. De jonge Belg kreeg een hartstilstand in de ziekenwagen nadat hij onwel uit de koers was gestapt.

"Met spijt in ons hart moeten wij u vertellen dat Daan zijn laatste koers heeft verloren. Hij heeft gevochten als een ware kampioen maar heeft de strijd verloren. Hij is gestorven op maandag 28 maart in het ziekenhuis van Ajaccio in Corsica omstreeks 19h08. Daan doneert ook zijn organen om zo nog andere levens te kunnen redden. Al onze gedachten gaan uit naar zijn ouders, zus, vriendin en dichte familie. Rust nu maar zacht kampioen. Daantje forever"

Myngheer voelde zich niet goed in het slot van de ochtendetappe van zaterdag in het Internationaal Wegcriterium. Hij stapte af op 25 kilometer van het einde, werd onwel en kreeg in de ambulance een hartstilstand. Hij lag in een coma in het ziekenhuis van het Corsicaanse Ajaccio, waar zijn familie bij hem kwam waken.

Myngheer reed vorig jaar voor Verandas Willems. Hij stapte dit jaar over naar Roubaix Lille Métropole en werd dit jaar elfde in Parijs-Troyes.

Tweede klap voor peloton

Het is al de tweede zware klap die het wielerpeloton dit weekend moest verwerken. In de nacht van zondag op maandag overleed immers ook een andere jonge Belgische renner, Antoine Demoitié (25). Hij was in het ziekenhuis bezweken aan zijn verwondingen na een valpartij en aanrijding met een motor tijdens de wielerwedstrijd Gent-Wevelgem afgelopen zondag.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen