Wielerteam Myngheer reageert aangedaan: “Dit raakt de hele ploeg”

Wielerteam Myngheer reageert aangedaan: “Dit raakt de hele ploeg”

Foto: EPA

Bij Roubaix-Lille Métropole heerst veel ongeloof en verdriet na het overlijden van hun renner Daan Myngheer. “We zijn enorm aangedaan door dit verlies”, aldus manager Daniel Verbrackel. “Dit raakt de hele ploeg.”

Verbrackel is naast manager ook ploegleider in een aantal koersen. Hij was zaterdag aanwezig tijdens de ochtendetappe van het Internationaal Wegcriterium in Corsica en zag het hele drama zag gebeuren. “Het is een beetje onwerkelijk wat Daan is overkomen”, zegt hij.

“Sinds zaterdag is niets meer hetzelfde. We wisten dat Daan er erg aan toe was, gisteravond kwam dan het nieuws over zijn overlijden. Ongelooflijk. Daan koerste weliswaar nog maar vijf maanden voor ons team, het leek alsof hij er al veel langer bij hoorde. Hij was een jongen die zich heel snel aanpaste, heel goed in de ploeg lag en hij vormde ook een goed team met de drie andere Belgen: Dieter Bouvry, Maxime Vantomme en Louis Verhelst. Echt een vrolijke jongen, dankbaar ook. Het typeert hem dat hij zijn organen doneert om ander levens te redden. Hij zou dat zo ook gewild hebben. Dit verliest treft ons hard. Je moet weten, zo’n kleine ploeg als de onze, daar leef je dicht bij elkaar, zoals een familie. Daan was een jongen die heel graag koerste, hij hield enorm van de sport. We zullen hem missen.”

Normaal gezien zou Roubaix-Lille Métropole aantreden in de Route Adélie de Vitré op 1 april en Paris-Camembert op 3 april. “Twee wedstrijden van de Nations Cup die voor ons wel van belang zijn”, aldus Verbrackel, “maar hoogstwaarschijnlijk geven we forfait. Ik heb de staff intussen al laten terugkeren naar Roubaix, maar de eindbeslissing ligt bij de renners. Ons hoofd staat nu niet echt bij de koers, maar een beslissing nemen we in de loop van de dag, al denk ik eerder dat we niet zullen starten.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.