Alle 32 dodelijke slachtoffers aanslagen Brussel geïdentificeerd

Alle slachtoffers van aanslagen in Brussel en Zaventem zijn geïdentificeerd, zegt het parket. Het gaat om zeventien Belgen en vijftien buitenlanders.

In totaal kwamen er bij de aanslagen van 22 maart 32 mensen om het leven. De identificatie van de slachtoffers verliep door de zware verwondingen moeizaam. Maandag konden 28 van hen geïdentificeerd worden . Dinsdag, een week na de aanslagen, zijn intussen al de dodelijke slachtoffers geïdentificeerd.

De grootste groep buitenlandse slachtoffers (in totaal 18, omdat Belgen met dubbele nationaliteit zijn meegeteld) zijn Amerikanen (4), Nederlanders (3) en Zweden (2). Uit China, het VK, Frankrijk, Italië, Peru, Duitsland, India, Polen en Marokko kwam telkens 1 slachtoffer.

“Verschrikkelijke periode van onzekerheid”

“Ondanks de zeer moeilijke omstandigheden zijn de verschillende diensten erin geslaagd om alle nabestaanden binnen de week correcte, juiste informatie te geven. We beseffen dat de nabestaanden een verschrikkelijke periode van onzekerheid achter de rug hebben. De familieleden kunnen nu beginnen rouwen voor hun nabestaanden”, zei Ine Van Wymersch, magistraat aangeduid voor de identificatie van de slachtoffers.

Dinsdag had minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) nog bekendgemaakt dat de dodentol op 35 lag, maar dat cijfer is dus bijgesteld. Vier slachtoffers zijn de voorbije week in het ziekenhuis bezweken aan hun verwondingen, maar drie daarvan stonden al op de lijst van het DVI. Daardoor was er een dubbele telling gebeurd.

Volgens Geert Gijs van de FOD Volksgezondheid liggen nog 90 gewonden in 28 ziekenhuizen, van wie 49 op intensieve zorgen. Dertig slachtoffers daarvan krijgen gespecialiseerde zorg in brandwondencentra. Twee personen liggen in Franse ziekenhuizen, 2 zijn naar de Verenigde Staten gerepatrieerd. Vierenveertig van die negentig gewonden zijn buitenlanders.

Corrigeer