Bewoners nieuwe assistentieflats shoppen vanuit hun zetel bij lokale handelaars

Veurne -

Veurne krijgt er een wooncomplex met honderd assistentieflats en een kinderdagverblijf bij. “We willen samenwerken met plaatselijke instellingen en winkeliers bij wie de bewoners via een tablet aankopen kunnen doen.”

In het najaar van 2016 start de bouw van het zorgcomplex dat zal liggen tussen Zuidburgweg en de Vaartstraat. Verwacht wordt dat de eerste bewoner er zijn intrek kan nemen tegen eind 2018. “Het Zorgproject Zuidburg wordt de link tussen de stadsuitbreiding op de site van de voormalige Suikerfabriek en het centrum van de stad. Samen met enkele andere partners helpen we zelfs investeren in de fiets- en voetgangersbrug die de verbinding tussen de twee zal maken en vlak naast ons project komt te liggen”, zegt Erwin Vermeesch, die samen met Piet Van Waes de site zal ontwikkelen.

“Onder het complex komt een ondergrondse parking voor de bezoekers en de bewoners. Die laatste zullen 65+'ers zijn die nog mobiel genoeg zijn om niet naar een rusthuis te moeten. Maar hier krijgen ze wel de zorg als ze die nodig hebben. En tegen een goedkope prijs in vergelijking met het andere aanbod in de streek. De CM Zorgmakelaar staat in voor de zorg en het rentmeesterschap. Een basispakket krijg je al voor 10 euro.”

De zorgflats met een of twee kamers en allemaal met een ruim terras zijn binnenkort te koop.

Er komen ook gemeenschappelijke ruimtes, een restaurant een polyvalente zaal. “We hopen ook dat culturele organisaties en sportcentra hun weg zullen vinden naar borgproject Zuidburg.”

Volgens Erwin Vermeesch wordt er ook maximaal gestreefd naar de integratie en samenwerking met lokale instellingen zoals rusthuizen, thuisverpleegkundigen, het ziekenhuis en andere zorgverstrekkers. “Onze bewoners zullen ook via een speciale app kunnen winkelen bij lokale ondernemers.”

Hoewel het zorgproject voor senioren is, zal er op de site ook een kinderdagverblijf komen. “Dat zorgt voor het nodige leven in de brouwerij omdat de bewoners de kinderen bezig zullen zien. En 's avonds, dan keert de rust terug.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio